m.o.t. 1: Nato-hyödyt murenevat – haitat kasvavat

Suomen Nato-jäsenyyden hyödyt murenevat, yksi kerrallaan. Samanaikaisesti tietämys jäsenyyden haitoista lisääntyy. Kuitenkaan oikea tieto ei vielä ole tavoittanut kansalaisia. – Myös poliittiset päättäjät ovat vanhojen ja luutuneiden Nato-kuvitelmien varassa? Muutenhan he jo varoittelisivat Nato-jäsenyyden vaaroista.

Suurin harha, jota Nato-intoiset toitottavat, on väite, että Venäjä voi milloin tahansa hyökätä ja vallata Suomen? Sitä ovat nykyiset ”hosupetterit” ja heidän Nato-hurmaiset edeltäjänsä toistaneet koko Naton olemassaolon ajan eli yli 70 vuotta. – Ei muuten ole hyökännyt ja jos ”aikuisten totta puhutaan, Venäjä ei tule jatkossakaan yrittämään Suomen väkivaltaista valtaamista.

Miksikö Venäjä ei tule edes yrittämään Suomen valtaamista?

Vastaus on selvä, kun hetkisen miettii tosiasioita. Ei Suomi ole sellainen ”heittopussi” ja Naton turvaa peloissaan aneleva surkimus, kuin ”hosupetterit” Nato-innossaan esittävät. Suomen puolustus on kunnossa, kiitos yleisen asevelvollisuuden ja kansalaisten korkean tahdon pitää huolta tästä maasta. Suomi on sotilaallisesti Pohjolan vahvin valtio. Meillä on osattu järkevästi huolehtia sekä maanpuolustuksen että yhteiskunnan hyvinvoinnin perusteista. – Nato tarvitsee Suomea enemmän kuin Suomi Natoa.

* * * * *

Mitä ovat Nato-jäsenyydestä Suomelle aiheutuvat haitat ja vaarat?

Nato-jäsenyyden haittojen ymmärtäminen edellyttää, että – 1) olemme tietoisia Putinin yli 20 vuotta taitavasti suorittamasta Venäjän kansan manipuloinnista ja – 2) siitä, että Venäjän kansaan on syvälle iskostettu väärä kansallisylpeys – ja mikä olennaisinta – samalla myös valtavan suuri Nato-viha.

Jos Suomi ottaa Nato-jäsenyyden myötä vastuulleen reilusti yli puolet Naton ja Venäjän välisestä rajasta, Suomesta tulee Kremlin Nato-vastaisen häirinnän ja hybridi- ja kyberiskujen pääkohde. Venäjän ”konnankoukut” ja yllätykset tulevat rasittamaan Suomea kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Natosta ei ole Suomelle merkittävää apua hybridi- ja kyberiskujen estämisessä ja torjumisessa. Kukaan Kremlin ulkopuolella ei ennakolta tiedä, mitä toimenpiteitä ja keinoja Venäjä kohdistaa Nato-Suomeen. Varmaa on ainoastaan, että iskut ja häiriöt tulevat yllättäen ja yllätykset ja häiriöt jatkuvat kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith kuvasi pari päivää sitten HS:n artikkelissa häirinnän luonnetta: ”Mahdollista voi olla iso kyberhyökkäys, jolla on taloudellisia tai jopa ihmishenkiä vieviä vaikutuksia.”

Ajatellen Suomen Nato-jäsenyyden pitkää kestoaikaa, kannattaa tutkimusjohtaja Smithin lausunto lukea ”… voi olla kuukaudesta ja vuodesta toiseen jatkuvia isoja kyberhyökkäyksiä, joilla on taloudellisia ja jopa ihmishenkiä vieviä vaikutuksia”.

Tiedoksi Nato-päätöstä valmisteleville kansanedustajille ja muulle valtiojohdolle: – Naton ja Venäjän välisen rajan tärkeimmän vartijan kohtalo tulee olemaan kova? On suorastaan hölmöä ryhtyä siihen hommaan.

+22
Aarno Vehviläinen

Kenraalimajuri evp
Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu