m.o.t. 2: Nato-hulluus on vaaraksi Suomelle

Suomea viedään kovalla kiireellä Naton jäseneksi. Valtaa pitävä eliitti haluaa varmistaa, etteivät suomalaiset ehdi tointua Ukrainan sodan aiheuttamasta tyrmistyksestä ja Nato-hurmasta ennen kuin jäsenyys on varmistunut. Vasta jälkeenpäin kansa voi vapaasti ajatella – ja katua väärää valintaa.

Nato-jäsenyyden merkityksestä maan tulevaisuudelle esitetään valheellisia väitteitä. Jäsenyydestä aiheutuvia ongelmia vähätellään. Tätä valtamedian harhautustaktiikkaa on käsitelty ennen vappua julkaistussa ”m.o.t. 1”-osassa. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aarno-vehvilainen/m-o-t-1-nato-hyodyt-murenevat-haitat-kasvavat/

Hulluinta nopeutetussa valmistelu- ja päätösprosessissa on perusteeton kiire. Suomea vuosiksi, jopa vuosikymmeniksi, sitovaa päätöstä tehdään sellaisella vauhdilla, etteivät kansalaiset ja edes kaikki eduskunnan jäsenetkään ehdi tajuta pikapäätöksen todellisia vaikutuksia.

Vielä vähän aikaa sitten pohdittiin kansanäänestyksen tarvetta Nato-asiassa? Osa eduskuntapuolueista ilmoitti käsittelevänsä Suomen Nato-suhdetta alkukesän puoluekokouksissa. Se olisi ollut järkevää ja demokraattisen käytännön mukaista. Sitten ihmisiin iski Ukrainan sodan kauhukuvien aiheuttama paniikki, joka purkautui Nato-kannatuksen nousuna. Nato-intoiset ”hosupetterit” (suurlähettiläs Mikko Hautalan / Washington DC käyttämä ilmaus) huomasivat tilaisuutensa tulleen ja alkoivat lietsomaan paniikkia. Suomalaisia peloteltiin ihmeellisillä ”Nato-ovilla ja aikaikkunoilla”, jotka saattavat sulkeutua milloin tahansa. Vastuutonta hämäystä vailla todellisuuspohjaa. –  Suomi, jossa osaaminen, puolustustahto ja puolustusjärjestelmä ovat kunnossa, pääsee aina halutessaan Naton jäseneksi. Nato tarvitsee Suomea enemmän kuin Suomi Natoa.

* * * * *

”Tunne vihollisesi” on sotilasstrategian perusoppeja.

Vihollinen tulee tuntea, mikäli haluaa selvitä kamppailusta vähin vaurioin ja pienin uhrauksin. Venäjän tuntemiseen ja ymmärtämiseen ei riitä pelkkä länsimainen logiikka. Venäjän kansaan kasvatetun väärän kansallisylpeyden ja syvälle iskostetun Nato-vihan seurauksia on mahdotonta selittää demokraattisen ja vapaan maailman oikeuskäsityksiin vedoten.

Vihaa ei koskaan kannattaisi tietoisesti kasvattaa, vaan sitä tulisi pyrkiä hallitsemaan ja ohjaamaan rakentavan kehityksen suuntaan. Valitettavasti Ukrainan sodan aiheuttamien tunnekuohujen ja hetkellisen Nato-hurman vallassa elävät suomalaiset eivät ole ehtineet tai edes halunneet selvittää itselleen, miltä maailma näyttää venäläisten silmin? Mihin Putinin taitavasti manipuloiman Venäjän ajattelu ja Putinin valitsema ”hullun miehen strategia” perustuvat?

Vaikka Natoon mennään nyt kiireellä ja rytinällä, rikkoen törkeästi demokraattisen päätöksenteon sääntöjä, olisi tulevalle Nato-Suomelle hyödyksi aiempaa parempi Venäjän tuntemus. Varsinkinkin poliittisten päättäjien kannattaa perehtyä tarkoin Valtioneuvoston tilaamaan ”Govorit Moskva – Moskova puhuu”- selontekoon (2020), jossa arvostetut Venäjän tuntijat (mm. amiraali Alafuzoff ja kenraali Pyykönen) avaavat tietä venäläisen ajattelun maailmaan. https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162201

Toki Suomi selviää myös Naton jäsenenä, mutta raskaammaksi matka käy. Turhaan ei suomalaisia varoitella siitä, että elintaso Suomessa laskee lähivuosina.

+16
Aarno Vehviläinen

Kenraalimajuri evp
Maanpuolustuskorkeakoulun rehtori emeritus

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu