Aikuiset autistit vastustavat niin sanottua ABA-terapiaa autistisille lapsille

Aikuiset autistit vastustavat niin sanotun ABA-terapian tarjoamista autistisille lapsille. Monilla heistä on siitä traumaattisia kokemuksia. VERSO Kuntoutus Oy markkinoi ABA:ta nyt Suomessa. Kyseinen firma on estänyt aikuisia ABA:ta vastustavia autisteja kommentoimasta Facebook-sivuillaan tai piilottanut heidän kommenttejaan vain heidän ja heidän ystäviensä nähtäviksi. ABA:ta on verrattu myöskin homoseksuaaleille tarjottuihin niin sanottuihin eheytyshoitoihin, jotka ovat myös osoittautuneet haitallisiksi ja tehottomiksi.

Autistiset lapset tarvitsisivat sellaista kokemustietoa, jota useinkaan ei heidän vanhemmillaan eikä varhaiskasvatuksen eikä koulujen opettajilla ole, mutta aikuisilla autisteilla on. Usein on kohtuutonta vaatia autisteja opettelemaan toimimaan neurotyypillisten ihmisten tavoin, vaan olisi parempi tehdä ympäristöstä heille sopiva.

Autismiasioissa suosittelen tutustumaan Saara Reimanin perustaman Konsulttitoimisto Kaiaon sivuihin ja kysymään häneltä, jos on jotain epäselvää niistä. Kaiao tarjoaa kaupallista autistien edunvalvontaa.

Kaion internet-sivu: https://kaiao.fi/

Reiman kirjoittaa myös Mastodon-palvelimilla.

Kaiaon Facebook-sivuilla lukee: ”Ainoa autismikentän toimija, joka on eettisten periaatteidensa mukaisesti julkisesti ilmoittanut kunnioittavansa tieteellistä tutkimusta ja kansainvälisen autistiyhteisön konsensusnäkemystä, on Kaiao. Tämän vuoksi koen eettiseksi velvollisuudekseni, ettei ”tuomitseminen” ole ainoastaan pari lausetta verkkosivujen arvot ja visiot-lehdellä, vaan että tuon tieteen ja autistiyhteisön konsensusnäkemystä esiin tarvittaessa myös näkyvästi ja aktiivisesti.

VERSO Kuntoutus Oy:n Facebook-julkaisu, jonka kommenttikenttään ABA-kriittisiä kommentteja on kirjoitettu ja josta niitä on poistettu. Minä ilmaisen eriävät mielipiteeni kuitenkin yleensä mieluummin jakamalla linkin kommentoiden kuin kommenttikentissä. Julkisten julkaisujen kommentointia sillä tavoin ei voi estää blokkaamalla. Sellaisten julkaisujen, jotka eivät mielestäni ansaitse huonoakaan huomiota, jakamalla kommentoimiseen käytän sellaista Facebook-sivuani, jolla ei ole paljoa näkyvyyttä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu