#BlackLivesMatterCongo

Olen ollut haluton ostelemaan uusia niin sanottuja älypuhelimia, koska olen tiennyt, että niihin käytetään sellaisia harvinaisia aineita, joita kaivetaan lapsi-, orja-, tai lapsiorjatyövoimalla tai muilla rikollisilla tavoilla niin sanotussa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Toki luonnonsuojelunkin kannattaminen on vaikuttanut asiaan. Uusin käyttämäni puhelin on Nokia N9. Sen takia en ole voinut asentaa Koronavilkku-sovellusta omaan puhelimeeni. Monet suomalaiset onneksi ovat välittäneet toisistaan niin paljon, että monet ovat kyseisen sovelluksen ladanneet, mutta eivät yleensä sillä tavoin niin kuin minä esimerkiksi kongolaisista, koska kerran niin monilla on ollut alle viisi vuotta vanhat puhelimet. En kannata nykyisen kaltaista kehitysapua tai varsinkaan afrikkalaisten muuttamista suuressa määrin Suomeen sillä tavoin kuin monet niin sanotut vihervasemmistolaiset, koska se ei ole käsitykseni mukaan yleensä tarkoituksenmukainen tapa parantaa asioita Afrikassa. Muuttoliike Afrikasta Eurooppaan on usein haitallista aivovientiä. Hyvien ideoiden lähettäminen sinne sosiaalisen median kautta saattaisi sentään auttaa. Toki kannatan turvapaikkojen myöntämistä niihin oikeutetuille kuten Tansanian albiinoille. Suomessa he olisivat paremmin turvassa vainoajien lisäksi myös Auringon ultraviolettisäteilyltä.

Lapsityövoiman boikotointi on joissakin tapauksissa johtanut siihen, että lapsityöläiset on hylätty entistäkin kurjempiin olosuhteisiin. Arvelen, että Kongon kaivoksilla asiat ovat kuitenkin niin huonosti, etteivät ne boikotoimalla huonommiksi siellä muutu, vaan toimintansa kaivostoiminnalla rahoittavilta rikollisorganisaatioilta vähenisi rahat. Tietenkin jos siellä olisi vahvempi valtiovalta niin se voisi vaatia maasta vietävistä raaka-aineista paremman hinnan ja käyttää vientitulot hyvinvointivaltion kehittämiseen. Kongon vapaavaltio -nimisessä valtakunnassa tehtiin Belgian kuninkaan Leopold II:n ansiosta yksi historian suurimmista massamurhista. Alueella, jossa se sijaitsi, ei ole osattu laittaa eurooppalaisten sotkemia asioita kuntoon maan itsenäistymisen jälkeenkään.

The Guardian: Apple and Google named in US lawsuit over Congolese child cobalt mining deaths

 

 

Vivian Soto sanoi Facebookissa: POLICE BRUTALITY-ryhmässä:                                                           ”This is not police brutality
But informs us who is being sacrificed to be able to have electronics, smart phones, electric cars, etc.. There is still slavery somewhat when children are working in mines and paid cents to survive. These mineworkers make the rich into millionaires.

Turun-Sanomat: Tansanian albiinot elävät pelon vallassa

Eero Paloheimo on kirjoittanut Lapsellista riitelyä -kirjoituksessaan: ”Massiivista maahanmuuttoa pitää vastustaa lukuisista syistä, jotka ovat paitsi ympäristöpoliittisia, myös todellista monikulttuuria tukevia ja puhtaan taloudellisia.”

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu