Vaasan keskussairaala ja RKP – tuo unohtumaton parivaljakko

Viime vaalikaudella maalailtiin RKP:n johdolla kauhukuvaa, että jos Vaasa ei tule saamaan laajan päivystyksen statusta, on hoitoon lähdettävä Turkuun. RKP:n suuri huoli liittyi ruotsinkielisten palvelujen turvaamiseen.

MTV-uutiset kertoivat eilen (15.4.2021), että suomenkieliset AMK- opiskelijat ovat joutuneet huonon kohtelun kohteiksi Vaasan keskussairaalassa harjoittelujakson aikana. Huonon kohtelun kohteiksi ovat joutuneet ne opiskelijat, joiden ruotsin kieli ei ole vahvimmasta päästä.

Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat olleet erittäin rohkeita kertoessaan Vaasan keskussairaalaan epäkohdista ja syrjimisestä. Toivon todella, että Vaasan keskussairaalan johto suhtautuu asiaan vakavasti.

Kielipuolueena profiloitunut RKP ei taida asiasta kantaa huolta, koska huonon kohteluun joutuneet ovat suomenkielisiä opiskelijoita. Asiahan olisi aivan toinen ja toisenlaisessa arvossa, jos huonon kohtelun kohteiksi olisivat joutuneet ruotsinkieliset harjoittelijat.

On ikävä nähdä, että Vaasan kaupunginvaltuuston suurin puolue ei halua puolustaa vaasalaisia opiskelijoita.

Olisiko liikaa vaadittu, että Vaasan keskussairaala ryhtyisi kohtelemaan niin suomen- kuin ruotsinkielisiä harjoittelijoita tasapuolisesti? Jos VKS ei tähän kykene, löytyy Vaasasta takuulla muitakin terveydenalan harjoittelupaikkoja, jotka pystyvät asialliseen kohteluun. Esimerkkinä mainittakoon Vaasan kaupunginsairaala ja Mehiläinen.

Vaikka Vaasan sairaanhoitopiirin koostavat kunnat ovat enemmistö ruotsinkielisiä ja näin myös luonnollisesti koko sairaanhoitopiiri, suomenkielisiä ei tule unohtaa.

Suomalaisuuden liitto vaati  eilen (15.4.2021) tiedotteessaan, että Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sekä eduskunnan oikeusasiamies ryhtyisivät oma-aloitteisesti selvittämään tapahtunutta. Lisäisin vielä itse tähän Vaasan keskussairaalan oman valtuuston. Asia on sen verran vakava, että sitä ei tule painaa villasella.

+5
Aatu Puisto
Kokoomus Vaasa
Ehdolla kuntavaaleissa

Vaasan Kokoomusnuorten puheenjohtaja. Pohjanmaan Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen. Yrittäjä. Nuorisovaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu