SOTA EUROOPASSA- Minulle riittää se, että olen ollut kerran pakolainen, en aio paeta enää!

Pakolaisuus ei ole pakolaisen oma valinta, se on pakon sanelema ja väistämätön elämänvaihe, johon ei ole aina mahdollisuus valmistautua. Ehkä vuosi sitten ei kukaan osannut ajatella, että Euroopassa tapahtuu, mitä Ukrainassa on tapahtunut ja vieläkin tapahtuu; silmittömiä pommituskia ja siviilejä kohtaan raakuuksia. Seurauksena sotaa pakenevia.

En itse tullut Suomeen pakolaisena vaan tulin perheenyhdistämisen kautta. Siksi pystyn samaistumaan pakolaisena Suomeen tulleeseen, myöhemmin Suomen kansalaisuuden saaneeseen henkilöön.

Olen keski-ikäinen perheellinen mies ja olen asunut Suomessa yhtäjaksoisesti 17 vuotta. Sota vaikutti ja vaikuttaa minuun vieläkin, vaikka sodasta kotimaassani on 30 vuotta. Sodasta, josta puhun, on täysin erilainen verrattuna sotaan Ukrainassa. Sota kotimaassani oli sisällissota.

Sotiminen sisällissodassa on minusta väärin ja jossain vaiheessa myös rikos, koska kyse ei ole hyökkäys toisesta maasta eikä liity isänmaallisuuteen. Sisällissota aiheuttaa tuhon ja kuoleman lisäksi ensin sisäistä pakoa ja pahimmassa tapauksessa pako koko maasta.

Monien mielestä, olen taistelukykyinen mies, joka pelkurina ja epäisänmaallisena pakeni kotimaastaan puolustamatta sitä, mutta totuus on se, että sisällissodassa taisteleminen ei ole paikka, jossa mitataan henkilön isänmaalisuutta ja patriotismia.

Minulle ei ole taistelukoulutusta, mutta olen taistelukykyinen ja tulen tarpeen tullen puolustamaan Suomea omalla hengellä. Koen olevani Uussuomalainen, jolla on vastuu ja halukkuus taistella Suomen puolesta.

Inhoan sotaa ja olen sitä vastaan aina, mutta jos Suomeen hyökätään aseellisesti, niin olen valmis uhraamaan henkeni sen puolustamiksesi. Kotini on täällä Suomessa. Minulle koti on paikka missä asun, elän ja kasvatan lapsia.

On vaikea olla huomaamatta mediaa seuratessa, miten sota Ukrainassa muutti totaalisesti Euroopan turvallisuustilanteen sitten toisen maailmansodan jälkeen. Näyttää ainakin toistaiseksi siltä, että Eurooppa on yhtenäinen Venäjää vastaan. Euroopasta ja Yhdysvalloista tuodaan aseita ja sotakalustoja Ukrainaan vahvistamaan Ukrainan puolustusta Venäjän hyökkäystä vastaan.

Suomi haki Naton jäsenyyteen ja suurella todennäköisellä pääsee Nato-perheeseen nopeasti. Suomen itänaapuri, Venäjä närkästyi Suomen päätöksestä liittyä Natoon, joten on syyttä olla valppaana Venäjän arvaamattoman käyttäytymisen johdosta.

Kävin katsomassa 4.6.2022 Helsingin keskustassa, Mannerheimintiellä Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraatia. Näin siellä Suomen puolustuskalustoa. Kyllä Suomella on tahto, valmius ja aseet puolustautumiseen!! Tavalliset kansalaiset kävivät näyttelyssä ja ihailivat omaan maan puolustusvoimaa. Kohokohta oli Hornetien mukaansatempaavat ylilennot.

Kiertelin näyttelyssä ja saan mahdollisuuden keskustella paikan päällä ammattisotilaiden kanssa. Ilmassa ja maassa oli täynnä Suomen rohkeutta, sisua ja ennen kaikkea itseluottamusta. Hyvä Suomi!! Minulle tuli mieleen myös Douglas Hickey, USA:n suurlähettilään puhe Suomen rohkeudesta. Douglas Hickey kertoi Fox Newsille, ettei Suomi pelkkää mitään ja että suomalaiset ovat valmistautuneita Venäjän uhkaan. Douglas sanoi, ETTEI suomalaisten DNA:ssa ole pelkoa.

Sanon sydämestäni: – Pako pakolaisuudesta on minulle liikaa – JÄÄN TÄNNE JA PUOLUSTA SUOMEA!

Abdi Musse MOHAMUD

kääntäjä, Suomen somalimediaverkoston päätoimittaja ja mediakouluttaja

 

+13
Abdi Mohamud

Abdi Musse MOHMAUD on Suomen somalimediaverkoston päätoimittaja, kääntäjä ja mediakouluttaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu