Antisionismi, antisemitismi ja apokalypsi!

Sionismi on juutalaisten keskuudessa syntynyt liike, jonka tärkein tavoite oli luoda juutalaisille oma valtio. Israelin nykyisen hallituksen mukaan, antisionismi näin ollen vastustaa juutalaisten itsemääräämisoikeutta ja oikeutta omaan valtioon.

Antisemitismi puolestaan on rasismin kaltaista ennakkoluuloisuutta juutalaisia kohtaan ja sillä on vuosituhantinen salaliittoteorioiden kyllästämä perintö.

Miten meneillään oleva murhenäytelmä Israelissa kytkeytyy näihin kahteen termiin?

Suurin osa meistä tietää, että koston kierre ja tilanteen monimutkaisuus ovat aiheuttaneet niin sekavan ongelmavyyhdin, että yksimielisyyden saavuttaminen edes syistä on vaikeaa. Sen vuoksi myös palestiinalaisten auttaminen on osoittautunut lähes mahdottomaksi tehtäväksi.

Eräs tärkeä syy tähän on yhdysvaltalaisissa syvästi uskonnollisissa evankelisissa liikkeissä vallalla oleva ajattelutapa ja tämän ryhmän huomattava poliittinen vaikutusvalta.

Heidän sympatiansa ei suuntaudu niinkään juutalaisiin, etenkään Yhdysvalloissa, vaan nimenomaisesti Israelin valtioon. Heidän on vaikea hyväksyä kahden valtion mallia, koska he uskovat, että Israel on jumalan juutalaisille antama maa. Siksi he myös hyväksyvät Netanjahun hallituksen ylilyövät ja tuhoisat toimet.

Jos tuomitset tämän, sinua voidaan syyttää siis antisionismista, ei antisemitismistä.

Protestanttiset evankeliset kristityt uskovat raamatun ilmestyskirjan ennustukseen, että Israelin 12 heimon on palattava pyhään maahan, saatava Jerusalem ja Israelin historiallinen valtio täysin hallintaansa, jotta apokalypsi voisi alkaa ja Jeesus voisi tulla takaisin.

Nämä tragikoomiset maailmanlopun kiirehtijät uskovat nimittäin myös, että kolmannes Israelin juutalaisista tunnustavat Jeesuksen jumalaisen alkuperän ja heidät otetaan ylös taivaaseen. Loput tuhotaan biojätteeksi muun ihmiskunnan mukana.

He eivät siis tue Israelia juutalaisten ihmisoikeuksien ja olemassaolon oikeuksien vuoksi, vaan siksi, että globaalit shakkinappulat pitää saada oikeaan asentoon, jotta Jeesus palaisi, käynnistäisi maailman tuhoutumisen ja pelastuneet pääsisivät hyväkuntoisina taivaaseen.

On suorastaan hämmentävää, miten mielikuvituksellisilla tavoilla kristillinen traditio antaa motiiveja juutalaisten joukkotuholle.

Eikö tämä ole jo aivan selvää antisemitismiä?

Minun mielestäni näyttää vahvasti siltä, että tämä on evankelisilta kristityiltä vahvasti sekä antisemitistinen että itsetuhoinen projekti, jos tavoitteena on tuhota kaksi kolmasosaa juutalaisista ja siinä sivussa muutama miljardi muuta ihmistä.

Israelin hallitukselle tämä antaa käytännössä vapaat kädet ja heidän suhteensa amerikkalaisiin evankelisiin liikkeisiin ovatkin lämpimät. Ja mikä on ollessa, evankelisten lukumäärä ylittää moninkertaisesti juutalaisten määrän koko maailmassa.

abdirahimhussein
Sitoutumaton Helsinki

Abdirahim ”Husu” Hussein on Suomen PENin sananvapauspalkinnolla palkittu kansalaisaktivisti ja helsinkiläinen 5 lapsen isä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu