Hesari on tiukasti ulkomaalaisten maahanmuuttoa tukevalla linjalla

Hesarin tämänpäiväisessä mielipidekirjoituksessa esitettiin, että ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden määrä Suomessa pitäisi moninkertaistaa, ja suurin osa valmistuneista tulisi saada työllistymään Suomeen.

Olen täysin eri mieltä ja toin tämän kommentissani esille, mutta hetken päästä se poistettiin (eikä ollut edes ainoa). Mielestäni HS ei anna tässä asiassa muuta mieltä oleville näkyvyyttä vaan on asettunut ajamaan opiskelijoiden ulkomaalaistamista. Tässä sopimattomaksi katsottu kommenttini:

Ei ole mitään mieltä haalia tänne ulkomaalaisia. He ovat mukamas jotain osaajia, mutta oikeasti tulisivat opiskelemaan! Mitään näyttöä siitä, että ulkomaalaiset olisivat parempaa opiskelija-ainesta kuin suomalaiset, ei ole. Pikemminkin voisi arvella asian olevat toisin päin. Ulkomaalainen voi hakeutua tänne, koska ei omassa maassaan menesty tai sitten täällä opiskelu tulee halvemmaksi. Suuri osa täällä opiskelleista myös ilman muuta lopulta poistuu maasta.

Sanoisin vouhotusta ulkomaalaisten opiskelijoiden hankkimiseksi suorastaan piilorasismiksi. Jo nyt on menty aivan liian pitkälle niin, että joillakin aloilla joissakin yliopistoissa jopa opetuskieli on englanti. Jo lähtökohtaisesti se usein suosii ulkomaalaisia ja samanaikaisesti syrjii suomenkielisiä, jos heidän kielelliset valmiutensa ovat erilaiset. Tällainen ulkomaalaistamispolitiikka vie kohti sivistyneistön vaihtoa suomalaisista muunmaalaisiin. Miten suomalainen voi olla näin tyhmä ja sahaa omaa oksaansa tuomalla maahan sekä työntekijät että sivistyneistön ulkomailta? On aivan mieletön illuusio, että ulkomaalaiset tulevat tänne meitä elättämään.

(Ihan vastaavasti sensuroitiin ukrainalaisiin kausityöntekijöihin liittyvä yhden lauseen kommenttini: ”On suomalaisten työntekijöiden aliarvioimista tuottaa maahan ulkomaalaisia kausityöntekijöitä samaan aikaan kun maassa on korkea työttömyys”.)

Pakko kysyä mikä intressi Helsingin Sanomilla on ajaa ulkomaalaisten etua suomalaisten kustannuksella?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu