Hesari pommittaa systemaattisesti ulkomaisten osaajien hankkimisella

Hesarissa on jatkuvasti kirjoituksia, joissa peräänkuulutetaan ulkomaisia ”osaajia”. Tänään vuorossa oli vieraskynäkirjoitus, jossa oli suorastaan pöyristyttävältä tuntuvaa tekstiä.

Tässä pieni ote: ”Nuoret aikuiset ovat Suomeen muuttamisen kannalta ihanteellinen ikäryhmä. Heillä on jo valmius itsenäiseen elämään sekä monivuotinen mahdollisuus oppia suomen kieltä kotoutumista ja työelämää varten. He ovat jo opiskeluvuosinaan osaavaa työvoimaa, ja opintojen jälkeen heillä on kyky maksaa veroina koulutuksen kustannukset monin verroin takaisin.”

Kaikki ulkomaiset ”osaajat” – erityisesti nuoret – olisivat Hesarille tervetulleita. Sillä ei ole merkitystä, että Suomessa on jo valmiina suuri joukko ihmisiä, jotka pystyisivät vastaaviin suorituksiin, ja jotka olisivat jo tänne kotoutuneita. Lähes puolesta miljoonasta työttömästä löytyy työhön halukkaita eikä opiskelijoista ole pulaa. Jos haalimme tänne massoittain ulkomaisia ”osaajia”, lisää työttömiä syntyy. En ymmärrä miten se korjaisi kestävyysvajetta.

Erityisen kummallisena näen sen, että tänne tulija, esimerkiksi opiskelija, on jo valmiiksi ”osaaja” heti tänne saavuttuaan. Voiko oman maan kansalaisia enää enempää aliarvostaa? Vieraskynäkirjoituksen kirjoittaja pitää ulkomaalaisten kouluttamista kannattavana myös silloin, kun nämä valmistuttuaan poistuvat maasta. He kun ovat hänen mielestään elinikäisiä suomalaisen osaamisen markkinoijia.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu