Miksi ulkomaalainen tutkinto-opiskelija olisi osaaja, mutta suomalainen ei?

Hesarissa oli tänään mielipidekirjoitus, Kansainvälisen tutkinto-opiskelijan palkkaamisessa voittavat kaikki.” Kommentoin kirjoituksen ulkomaalaisuutta ihannoivaa otetta seuraavasti:

”[kirjoituksesta] Suomessa valmistuu vuosittain noin 4 000 ulkomaalaista osaajaa.” En usko, että ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat ovat sen kummempia osaajia kuin suomalaisetkaan. Tällaisen perusteettoman mielikuvan antaminen on syytä lopettaa. Tosiasiassa nyt haaskataan valtavasti resursseja ulkomaalaisten nuorten tukemiseen, vaikka meidän pitäisi ensisijaisesti kantaa vastuu omista nuoristamme.

 

Kommenttini meni läpi, mutta pian se ilmeisesti lehden ajamaan ulkomaalaistamiseen nähden vääränä mielipiteenä poistettiin. Mielestäni Hesari pimentää asiallisia mielipiteitä tavalla, josta ei voi olla syvästi närkästymättä ja pyrkii perusteettomasti ajamaan joidenkin tahojen intressejä.

 

Suomalaisten nuorten koulutukseen pitäisi sijoittaa sen sijaan, että kylvetään rahaa ulkomaalaisille, mistä katetta tulee hyvin vähän. On silkkaa haihattelua, että maailmalta lahjakkaimmat hakeutuisivat tänne opiskelemaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu