Maahanmuutto ei ole pohjoisenkaan Suomen pelastus

Kaupunkikeskusten ulkopuolella saattaa ihmisistä joskus tuntua, ettei maahanmuutto juuri aiheuta ongelmia. Poliitikot ja virkamiehet ovat luoneet erilaisia mielikuvia siitä, miten maahanmuutolla pelastettaisiin syrjäseudut, mutta tosiasiassa näin ei tule käymään. Kaikkialla ongelmat eivät vielä näy muuten, kuin veronmaksajien kukkarossa, mutta pelastusta on aivan turha odotella. Suomen harjoittama löysä maahanmuuttopolitiikka on johtanut tilanteeseen, jossa maahamme tullaan paremman elintason perässä: se on inhimillistä, mutta valitettavasti kakkua ei riitä jaettavaksi koko maailmalle.

Elintasosiirtolaiset esimerkiksi Afrikasta ja Lähi-idästä eivät maaseudulle jää – he lähtevät kaupunkeihin, yleensä Etelä-Suomeen. Tilastojen valossa he eivät myöskään työllisty pitkänkään maassaoloajan jälkeen, vaan pysyvät nettosaajina käyttäen julkisia palveluita huomattavan paljon. Haittamaahanmuuton ongelmat kasaantuvat erityisesti siis etelän suuriin kaupunkeihin.

Sellainen maahanmuutto, joka aiheuttaa Suomelle pelkästään taloudellisia, kulttuurisia ja sosiaalisia ongelmia, on haitallista sekä kaupungeille että maaseudulle. Helsingin Sanomat uutisoi taannoin, miten pääkaupunkiseudun poliittinen johto vaatii hallitusohjelmaan kirjauksia, joilla annetaan lisää rahoitusta Helsingille, Vantaalle ja Espoolle, jotta he voisivat hoitaa maahanmuuton aiheuttamia haasteita ja ongelmia. Samat henkilöt ja puolueet ovat houkuttelemalla houkutelleet maahanmuuttajia Suomeen, mutteivät ole uskoneet, mitä siitä seuraa. Nyt he ovat vailla rahaa, koska haluavat maksattaa ongelmansa muulla Suomella.

Hallitusohjelmaneuvotteluissa asiat tullaan laittamaan vastakkain: minne verotuloja halutaan ohjata, ja mistä voidaan leikata. Haluaisitko sinä rahoitusta esimerkiksi Pohjois-Suomeen ja muille syrjäseuduille, jotta meillä suomalaisilla on mahdollisuus asua siellä, missä me elämäämme haluamme rakentaa, vai tuleeko etelän suurille kaupungeille antaa lisärahoitusta, jotta he pystyvät hoitamaan maahanmuuton aiheuttamia ongelmia? Niitä ongelmia, jotka he ovat omalla politiikallaan hankkineet.

Suomalaisten veroeurot tulee käyttää ensisijaisesti suomalaisten hyväksi. Kun jaettavaa ei riitä edes laadukkaiden vanhuspalveluiden tai koulutuksen järjestämiseksi, on täysin oikeutettua kysyä, miksi ihmeessä Suomi harjoittaa sellaista maahanmuuttoa, joka rampauttaa julkistaloutta entisestään?

Kirjoitus julkaistu alunperin Koti-Kajaanissa.

0
Ainoahelmi
Perussuomalaiset Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalainen kansanedustaja Oulun maaseudulta. Koulutukselta liiketalouden tradenomi ja eläintenhoitaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu