Identiteetti ja sen määrittely

Hämmennyn joka kerta kun uutisissa käsitellään sana suomalainen. Itselleni tämä käsite tarkoittaa lähinnä Suomessa syntynyttä Suomen kansalaista tai suomalaisille vanhemmille ulkomailla syntynyttä lasta.

Itse olen asunut Suomessa kohta 30 vuotta ja saanut kansalaisuudenkin, kuitenkin en katso, että sillä perusteella olisin suomalainen. Olen suorittanut Suomessa toisen asteen tutkinnon lisäksi myös korkeakoulututkinnon, mutta silläkään perusteella en koe olevani suomalainen. Suomalaistunut toki olen, mutta olen edelleen virolainen.

Identifioidun aika vahvasti siihen kulttuuriin, johon olen syntynyt. Samalla täällä asuessani olen omaksunut paljon tapoja Suomesta. Olenko jo suomalainen? Missä vaiheessa suomalaiset pitävät mua suomalaisena? Millaisia suomalaisia Al-Holin leiristä tuotiin?

 

Aive Pietilä

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia. Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua. Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu