Jokaisen ikioma vaalikone

Ajattelin tehdä täysin ikioman vaalikoneen. Suurimpana syynä on se, että huomasin, miten nykyään vaalikoneillakin voidaan muokata ihmisten mieliä. Nyt on nähty sekin, että vaalikoneista sopivia ehdokkaita etsiessä hakutuloksiin vaikuttaa aivan liikaa, mikäpä muu kuin ideologiset painotukset.

Eduskuntavaalit ovat lähellä ja mediakoneisto raksuttaa täydellä hyökkäysteholla vallitsevan ideologian jatkumisen puolesta. Tämä ei ole ihme, koska nykyhallitus on ruokkinut tätä vallan sylikoiraa varsin hyvin. Turvatun tulevaisuuden puolesta mikään uhri ei ole liikaa. Tämän hallituksen aikana on ehditty kansakunnan kukkarosta nyöritkin heittää tarpeettomana pois ja potentiaalisia äänestäjiä ostettu velkarahalla. Siinä sivussa on kylvetty rahaa kaikkialle, erityisesti ideologisiin hankkeisiin.

Kun seuraa vähänkin mediaa, huomaa, että eettisyys ja moraalikin ovat menneet. On ollut mielenkiintosta seurata, millä touhotuksella hallituksessa ovat menneet läpi juuri sellaiset hankkeet, joilla ei ole keskivertokansalaisille jää muuta kuin maksajan rooli. Tämän hallituksen aikana on keksitty paljon ideologisia hankkeita, joista osa on myös toteutettu.

Pitkä rivi ideologisia hankkeita odottaa kuitenkin vielä toteuttamista. Näistä esimerkkinä vaikkapa sukupuolineutraalien henkilötunnuksien kehittämistyö ja hiilinielut. Ne ovat kalliita hankkeita, joiden seuraukset koko kansalle ovat todennäköisesti hyvinkin haitallisia. Itse näen tässä nykyisessä suunnitteltussa kehityskulussa piirteen, joka vie yhteiskunnan elinehtojen luhistumiseen.

Tulossa ovat nyt sellaiset vaalit, joissa vaalituloksen saattavat ratkaista mediassa painotettujen arvojen keskittymät. Siksi haluankin keskustelua aiheesta lisää.

Ja juuri siksi päätin rakentaa itselleni ikioman vaalikoneen. Jokaisen omalla päällä ajattelevan ihmisen olisi syytä tehdä sellainen, vaikkapa omassa pääkopassa. Omassa vaalikoneessani on vain kolme kysymystä: talous, terveys ja Suomen asema maailmankartalla. Ei ole väliä missä järjestyksessa nämä kolme aihetta ovat, koska nämä kaikki ovat meille jokaiselle tärkeitä perusasioita.  Ehdokasta, joka vastaa näihin kolmeen kysymykseen oikein, voin todennäköisesti äänestää.

Näissä median rakentamissa äänestyskoneissa asia ei ole yhtä selkeä. Niihin on otettu mukaan sellaisia ideologisia painotuksia, joiden ei pitäisi kuulua ollenkaan eduskuntavaalien aiheisiin.

Nyt ollaan sellaisten asioiden äärellä, jotka vaikuttavat koko yhteiskunnan tulevaisuuden elinehtoihin täällä Suomessa. Siksi toivon, että kaikki miettisivät vaalien alla ensisijaisesti koko kansan kannalta tärkeitä asioita, perusasioita. Ideologiset marginaaliteemat on nyt syytä pistää kokonaan pois. Ei ole oikein, että velkarahoilla pyörivän yhteiskunnan resursseja käytetään painotetusti marginaaliryhmien ideologisiin hankkeisiin.

En ole ehdokkaana näissä eduskuntavaaleissa. Pyydään kuitenkin jokaista miettimään, miten tarpeelliseksi koette tämän maan ihmisten ja koko yhteiskunnan elinolojen parantamisen.

 

 

 

Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu