Jokotai ja sekäettä

Monet asiat maailmassa menee tavallisella ihmisellä tyyliin JOKOTAI. Harvoin on varaa valita ja ottaa kaikki, sekäettä. Myös muilta vaadimme samaa ja tällä hetkellä valokeilassa pitäisi olla Suomen valtion hallitus eli käytännössä sen johtaminen.

Johtajilta odotetaan vastuullisia päätöksiä, ja näille päätöksille selkeitä perusteita. Nykyinen hallitus vaikuttaa olevan vailla päämäärää. Kansan silmissä hallituksen toiminta näyttäytyy valtion talouden tuhoamiselta. Hallitus noudattaa nyt SEKÄETTÄ periaatetta. Tämä tarkoittaa, että hallituksella on valtaa ja samalla tapa toimia täysin vastuuttomasti.

Mistä muusta tässä on kyse, kun näin paljon valtion/kansan rahaa on upotettu täysin järjettömästi ja puolisalaa?

Ensin oli korona rajoituksineen. Siihen liittyi valtava rahankylvö enimmäkseen niille yrityksille, jotka eivät edes rajoituksista kärsineet. Rahaa tuntui menevän suuret määrät täysin käsittämättömiin kohteisiin, mm ministerien puoliskoiden firmoille.

Testipandemia, johon upotettiin miljardeja – ”hyvällä syyllä” nimikkeenä terveysturvallisuus.

Lisäksi tuli vielä tilaisuus tukea eteläistä Eurooppaa tukipaketilla, jolla saatiin taas  kerran nostettua muiden maiden elintasoa Suomen kansan kustannuksella.

Nyt sitten viimeisin, johon liittyy Fortum ja Tuppuraisen Unipergate. Se onkin pidempi vyyhti, jossa Fortumin johtajan ahneus saatiin piilotettua riskinoton nimiin. Riskinottoa, jota heillä ei ollutkaan?

Tässä tilanteessa hallituksella ei olekaan muuta keinoa, kun jatkuvasti pitää yllä hataraa savuverhoa. Kulissit pysyvät kasassa vain näin.

Käytännössä se tarkoittaa, että hallituksen on erittäin suuri syy hokea koko ajan: sota-sota-sota ja Ukrainaa, sekä lahjoa lainarahoilla mahdollisia äänestäjiä. Hallituksen puolueet ovatkin aloittaneetkin menestyksekkäästi eduskuntavaalikampanjan. Vaalikarjaa viedään jo.

Kansan pitää muistaa kuitenkin, että meillä ei ole mahdollista jakaa kaikille sekäettä. Ylimääräinen 3,5 % kansaneläkeindeksi tuli voimaan 1.8.2022. Myös työeläkkeisiin on luvassa vuodenvaihteessa kovempi korotus.

Huomaako kukaan, mitä hallitus tekee käytännössä saadakseen kerättyä lisää ääniä eläköityneiden kansalaisten osalta. Hallitus on näillä päätöksillä muuttamassa työeläkesysteemin pyramidiksi, jota nyt huojutetaan tulevien ikäluokkien kustannuksella.

 

+1
Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu