Oikean tiedon lähde III

Demokratiasta on vaikeaa puhua siinä vaiheessa kun yhteiskunta on annettu ohjattavaksi lääketeollisuudelle.
Millä muulla voidaan selittää näitä yhteiskunnan rajoitustoimia sekä matkailun, liikenteen sekä työllisyyden alasajoa.

Mutta. Palataan siihen mistä tämä mahdollisesesti voi johtua.
Itse olen peräänkuuluttanut useaan otteeseen neutraalia uutisointia ja tiedonlähteitä. Tarvitsemme sellaista mediaa joka välittää tietoa näin, ettei sillä pyritä aina ohjaamaan ihmisten käyttäytymistä ja mielipiteiden muodostamista. Näitä ovat esimerkiksi tieteelliset tutkimustulokset kansantajuisina uutisina, tapahtumien kuvailu ilman ennakkosensurointia ym.

Meihin kuitenkin halutaan vaikuttaa ryhmätasolla ja sitä tapahtuu koko ajan. Erityisen huolestuttavana koen nykyisen hyvin yksipuolistuneen uutisoinnin tietyistä yhteiskunnallisesti vaikuttavista ilmiöistä. Sosiaalisessa mediassa sen nimeksi on muodostunut – agendamedia.

Moniin lehtitaloihin on muodostunut toimittajaryhmittymiä, jotka koostuvat tietyn saman aatteen kannattajista. Sattumalta tämä ei ole syntynyt, vaan kyseessä on ollut aattellis- poliittiseen ryhmittymiin kuuluvien henkilöiden määrätietoinen työ. Tämä määrätietoisuus näkyy muutoksena koko toimittajakunnassa ja lehdistössä, jos kurkkii hieman asioiden taakse.
Miten muuten meillä voisi olla sellaisia uutiskanavia, lehtiä ja medioita, jotka jatkuvasti revittelee otsikoita pelottavista asioista ja kilpajuoksee koko ajan tapahtumien edelle?

Tottakai sillä media saa huomiota ja mahdollisesti lisää rahaa. Rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua niistä aiheista ei kuitenkin käydä. Näistä median julkiasemista jutuista syntyy usein tai oikeastaan luodaan sellainen pelon kierre, johon kansa alkaa huutaa hallitusta apuun. Hallitus vastaakin tähän sellaisilla toimilla, joiden pitäisi kansan lisäksi tyydyttää mahdollisimman monta muutakin osapuolta. Osapuolista äännekkäimmät saavat siten tahtonsa läpi. Valtamedia on vahvasti vaikuttamassa siihen, kenen ääni kuuluu, ja ketä päästetään ääneen.

Meille on muodostunut äänekkäitä ihmisryhmiä, jotka vaativat koko ajan sellaisia toimia, ja rajoituksia, joista kärsii koko yhteiskunta. Vaikka tilastojen valossa meillä ei ole yleisvaarallista pandemiaksi kutsuttua ilmiötä, meillä on iso joukko ihmisiä jotka on saatu paniikkiin, valtamedian pitkäkestoisen yksipuolisen uutisoinnin tuloksena. Valtamediasta on puuttunut moniäänisyys jo pitkään.
Näiden vaikuttimien perusteilla sitten yhteisistä asioistamme päätetään ja yhteiskunta kokonaisuudessa saa kärsiä. Moniäänisyyden puuttumisen seurauksena media hyödyntää itse luomia pelkoja ja saa aikaan sellaisia ilmiöitä, joista nykyistä itse kutsun – medikalisaation huipentumaksi. Tarkoitan, että silloin ratkaisijan rooli on päätetty luovuttaa lääketeollisuudelle ja sen tuotevalikoimalle. Toimialat, joilla ei ole kytköstä lääketeollisuuteen kuihtuu tai niiden toiminta rajoittuu.

Nykyisessä, syntyneessä tilanteessa myös hallinnolliset ylilääkärit, tottakai, vannoo lääketeollisuuden nimeen, ja vakuuttavat julkisuudessa sen ratkaisevan merkityksen syntyneissä ongelmissa. Varsinkin tilanteessa, jossa julkisella rahalla ei näytä olevan oikeaa isäntää, eli toimivaa hallitusta.

Harmi, ettei kenenkään vastuulle kuuluu pysäyttää tätä kehityssuuntaa, jossa lääketeollisuus tuhoaa meiltä koko terveydenhoidon ja samalla koko talouden. Tämä asia ei näytä painavan ollenkaan päätöksenteossa, jossa juuri tehtiin uusia matkustusrajoituksia jotka toimeenpannaan kalliimmalla mahdollisella tavalla.
Huolestuttavinta on se, että yhteiskunnallinen vastuu hoidetaan ainoastaan yhden kansanosan ehdoilla. Eli niiden, jotka on saatu median suosiollisella avustuksella pelkäämään kaikkea ja uskovat siihen, että hallitus oikeasti hoitaa ainoastaan heidän esittämää asiaa.

Demokratiaan kuuluu moniäänisyys, ja sen periaatteita tallotaan nyt. Liian harvat sen tajuaa koska mainoskanavien äärellä oman ajattelun tueksi on vaikeaa löytää sitä tietoa, jolla pääsisi nykyisestä umpikujasta.

Tarvitsemme rakentavaa keskustelua julkisuudessa siitä, että mikä ilmiö on nyt menossa ja miksi toimimme juuri tällä tavalla. Julkisen valtamedian kauhua lietsovasta ja moniäänisyyden tukahduttavasta uutisoinnista on aiheutunut yhteiskunnalle vakavaa haittaa. Siitä on tulossa meille kaikille iso lasku maksettavaksi.

 

+6
Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu