Poliittinen energia II

Jäin miettimään eilisen kirjoitukseni julkaisemisen jälkeen kaveriltani saatua palautetta.

Myönnän, kirjoitukseni oli aika lavea, eikä paneutunut tarkemmin mihinkään sellaiseen aiheeseen, johon juuri uuden hallituksen olisi syytä käyttää poliittista energiaa.

Joten jatkan tällä samalla aiheella, ja nostan esille tarkemmin näitä asioita yhteiskunnassa, johon pitää käyttää tätä poliittista energiaa. Tärkeimpänä perusteluna siihen on kansan tyytymättömyys erityisesti edelliseen hallitukseen ja sen jättämän taloudellisen tuhon jäljiltä.

Tilannetta voidaan korjata ja taloudellista tuhoa pienentää. Itse näen, että ihan ensimmäisenä pitää purkaa edellisen hallituksen tekemät haitalliset uudistukset. Ensimmäiseksi sote-hallintohimmeli.

Jo näinkin lyhyessä ajassa on nähty, että ei ole mitään järkeä luoda organisaatiota, joka lisää rahanmenoa sellaiseen toimintaan, josta ei saada mitään lisäarvoa yhteiskunnalle. Uuteen raskaaseen sote-hallintoon on jo upotettu tuhottomasti rahaa ilman, että yksikään toimialaan kuuluva palvelu olisi parantunut. Koko järjestelmä hyödyttää ainoastaan siihen poliittisesti valittuja johtajia. Oikeisiin palveluihin rahat eivät riitä ja ihmiset jäävät ilman palveluja ja hoitoa.

Tähän suosittelen Suomessa kokeiltavaksi Keski-Euroopassa yleistä perhelääkärijärjestelmää, jonka lisäksi olisi erillinen erikoissairaanhoito. Tiedän useita suomalaisia, jotka ovat siirtäneet kirjat Viroon ja kehuvat kuinka hyvin ovat päässeet hoitoon ja lääkärin vastaanotolle siellä. Suomessa pääkaupunginseudulla pääsee ajoissa hoitoon vain yksityisen lääkärinaseman yleislääkärille.

Tähän terveydenhoitojärjestelmän ongelmaan en itse näe muuta syytä kuin Suomen systeemin sisäisen korruption. Selkeästi juuri tämä estää täällä ottamasta käyttöön kevyempiä hallintotapoja ihmisille välttämättömien palveluiden järjestämisessä. Yhteisesti kerätyillä verorahoilla on tarkoitus järjestää palveluita eikä päätyä edellisen hallituksen luomaan hallintotohimmelin johtoportaan taskuihin.

En haluaisi käyttää sellaisia sanontoja kuten – poliittinen hillotolppa. Silti, juuri tämä sana pystyy parhaiten kuvaamaan näitä uuden soten jälkeen synnytettyjä poliittisia johtotehtäviä.

Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu