Poliittinen energia

Energia on se mikä meitä liikuttaa ja vie eteenpäin. Energia on tärkein voima maapallolla. Sen varassa toimii kaikki. Jos energiaa ei ole  teoreettisesti kaikki materiaa lakkaa olemasta.

Energian menetys vaikuttaa kaikkiin ihmisen toimiin, siksi ajatus siitä pelottaa jokaista. Onko tämäkin tarkoituksellista pelottelua, kun media haluaa välittää hallituksen jokaisen ilmaan heitetyn ajatuksen energiakäytön mahdollisista rajoituksista?

Kirjoitin taannoin muutaman mietteen poikani kouluaikana kirjoittamasta esseestä, joka koski terrorismia. Sen kirjoitelman ajatus tiivistyi siihen, että terrorismilla on tarkoitus pitää yllä pelon ilmapiiriä, eikä välttämättä tappaa ihmisiä.

Menneet 4 vuotta meitä on pidetty pelossa erilaisilla uhkakuvilla, joiden toteutuminen ei olisi ollut mahdollinen ilman nykyajan mediaa. Siinä ajassa pelko terveyden menettämisestä on muuttunut peloksi energiapulasta. Myös vastikkeettomasti ulkomaille jaettu raha tarkoittaa suomalaisten käytöstä poistettua energiaa. Tämä kaikki herättää kansan joukossa ihan aiheellista vihaa ja turhautumista.

Uudelle hallitukselle on kasaantunut nyt paljon sellaista taloudellista vahinkoa korjattavaksi, jota edellinen hallitus jälkeensä jätti. Kannattaa muistaa, että edellytykset kaikille näille tapahtuneille hinnankorotuksille ja pienyritysten konkursseille on luonut edellinen hallitus.

Mielestäni asiaan auttaisi paljon, jos media vähentäisi ihmisten peloilla mässäilyä ja hallituksen parjaamista. Tähän asti media on omilla toimilla lähinnä vienyt hallitukselta pois poliittista energiaa tärkeimmistä asioista.

Haluan, että media alkaa luomaan toivon ja tulevaisuuden ilmapiiriä yhteiskunnassa. Eikä vaan pelkoja ja epäluottamusta. Olenko nyt pyytänyt liikaa?

Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu