Ratkaistavissa olevat yhtälöt II

Tätä tarinaa ei olisi koskaan syntynyt, jos eläisimme vielä aikoja, jolloin posti kulki luotettavasti paikasta toiseen.

Valitettavasti nyt elämme aikakautta, jolloin Posti on nimellisesti kyllä olemassa, mutta mikään ei kulje. Ei ainakaan ajallaan. Asiakkaat saavat kirjoitella rauhassa huonoista kokemuksista somessa ja lehdissä, mutta mitään ei vaan tapahdu. Palvelu ei parane, päinvastoin vuosi vuodelta posti kulkee vaan yhä hitaammin ja harvemmin. Luottamusta syövät monet tärkeiden lähetysten katoamiset ja yleiset jakelun virheet.

Nyt tämä osui myös kohdalleni, luottamustani koettelee kovasti se, että lääkäriltä 10.10 lähetetty kirje ei ole vieläkään saapunut perille. Hyvä, että itse tajusin ajoissa kirjautua järjestelmään, josta löytyi se lääkäriltä saatu aika toimenpiteeseen. Näin on käynyt monille muillekin, myös anopilleni, ettei sinne lääkärin antamalle ajalle olla siitä syystä ehditty ollenkaan.

Ajan saatossa Posti on kokenut monet muutokset ja nimenmuutokset, päätehtävän ollessa koko ajan sama. Posti hoitaa lakisääteisiä palveluja, joita pitää lisäksi hoitaa luottamuksellisesti. Tätä yhteiskunnallisesti tärkeää tehtävää ovat valvomassa Postin hallituksen ja valiokuntien lisäksi vielä hallintoneuvosto, jossa puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi on tällä hetkellä 10 jäsentä.

Sellaisella porukalla kun mennään, pitää voida luottaa siihen, että Posti toimii aina asiakkaan etu edellä, koska nimenomaan hallintoneuvosto on se poliittinen elin, johon asiakkaat eli äänestäjät ovat valinneet porukan, joka on vastuussa siitä, että laitos tuottaa sille asetettua yhteiskunnallista tehtävää hyvin.

Kymmenkunta vuotta sitten Suomessa peloteltiin ihmisiä, että tänne tulee valtavasti postipalveluja tuottavia yrityksiä, silloin kun kilpailu vapautuu. Postin toimipisteitä ja myös palveluja karsitiin, tarkoituksena vahvistaa kilpailukykyä. Silloin tosi monet työntekijät joutuivat etsimään uutta työtä tai kouluttautumaan uuteen ammattiin. Tämän jälkeen Postin johto onkin pysynyt yhteiskunnallisen paheksunnan keskiössä koska sen bonusjärjestelmä ja palkkiot ovat täysin ylimitoitettuja siihen nähden, että Posti on edelleen täysin valtion, eli meidän veronmaksajien omistama yritys. Postin palvelut ovat kuitenkin Euroopan kalleimpia ja mikä pahinta, tähän palveluun ei voi edes luottaa.

Posti ilmoittaa toimivansa markkinaehtoisesti ilman julkista tukea.  Mihin sitten ovat kadonneet asiakkaille tärkeät postipalvelut?

Herätys sinne Postin hallintoneuvostoon ja hallitukseen!

Mielestäni tämä on helposti ratkaistavissa oleva yhtälö – resurssit palveluiden tuottamiseen, eikä johdon bonuksiin.

 

Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu