Tämän ajan ilmiö – koko yhteiskunnan pelkotila

Maan hallituksen tehtävänä on pitää huolta koko maan elinkelpoisuudesta ja toimintaedellytyksistä.

Silloin kun hallitus ei hoida omia tehtäviä kunnolla koko valtiolta viedään edellytykset pitää huolta omista kansalaisista. Tämä tapahtuu sekä kuntatasolla että näiden uusien hyvinvointialueiden tasolla.

Omat huolenaiheeni lähtevätkin siitä. Tähän asti hallituksen toiminta ei ole kestänyt mitään kritiikkiä ja välillä sen toimeet edes päivänvaloa. Kohta pari vuotta kestäneen ”hätätilan” aikana on tullut ilmi monenlaista. Aloitetaan suomalaisten varojen siirtämisestä EU:n korruptiota pursuavaan yhteiskassaan ja lopetetaan vaikka pitkityttävästä ja poliittiseksi muuttuneen epidemian aalloilla ratsastamisesta.

Kaikki nämä edellä mainitut asiat voidaan yhdistää saman viivan alle, siihen, josta kansalaiset käyttävät sanoja: pikavippi, korruptio ja henkinen terrori. Kansalle alkaa pikkuhiljaa olla aika selvä, että se korruptio, jota ei Suomessa pitänyt olla olemassakaan on tähän päivään mennessä pyyhkäissyt läpi koko yhteiskunnan. Erityisesti se riivaa julkisia laitoksia, joilla on sidoksia globaaleihin järjestöihin. Järjestöt taas ovat sidoksissa globaaliin korruptioon. Korruptio on nyt kauttaaltaan tunkeutunut julkisen sektorin toimintaan ja on tuhoamassa kansalaisten luottamusta näihin instituutteihin.

Useammat ihmiset ajattelevat, että mikään korruptio ei koske heitä tällä hetkellä. Väärin menee jos näin ajattele.

Erittäin kalliiksi kansantaloudelle ovat käyneet nämä nykyiset rajoitukset. Fyysiset rajoitukset, eli liikuntapaikkojen sulkutilat, ravintoloiden aukioloajat, koronapassit ja liikkumisvapauden rajoitukset ovat aiheuttaneet seurauksia. Näistä vakavimmat ovat mielenterveydelliset.

Ihmiset ovat heränneet ja moni kysyy, että miksi ja mihin nämä rajoitukset oikein perustuvat? Nykyiset hallituksen linjaukset rajoituksineen ovat täysin olleet sidoksissa meidän kansallisen terveysinstituution suosituksiin, jossa on mukana paljon lääketeollisuuden rahaa. Asian voi tarkistaa näiden instituutioiden vuosikertomuksista.

Kansallisten terveysinstituutioiden ei pitäisi ollenkaan vastaanottaa ulkoista yksityistä rahoitusta. Tämä asia pitää nyt nostaa vahvasti esille ja selvittää. Tarjoamalla rahaa kansallisille instituutiolle, lääketeollisuus varmistaa itselle jatkuvan tulovirran kansanvaltioiden, eli niissä asuvien veronmaksajien kustannuksella. Monet ihmiset luulevat, että lääketeollisuus on antanut rahaa kansallisille terveysinstituutioille hyvää hyvyyttä ja tutkimustyötä varten.

Tämä luulo pyyhkiytyy helposti romukoppaan kun katsotaan sitä, millä tavalla on saatu ”tarpeelliseksi” tämä nykyinen testaustoimina, maskien käyttö ja rokotteet. Suosituksilla. Vahvoilla suosituksilla eli puolipakolla.

Samalla meitä kaikkia on peloteltu hiljaisiksi taudilla, joka ei ole osoittautunut millään tavalla niin vaaralliseksi kuin sen alkamisen aikana annettiin ymmärtää.

Pelosta ja sen syntymekanismeista on kirjoiteltu varsin paljon. Pelon toimintamekanismeja ovat tutkineet erityisesti siitä kiinnostuneet alan ammattilaiset, psykologian ja turvallisuusalan ihmiset. Myös nuoret ovat fiksuja näissä asioissa. He osaavat usein nähdä sen mitä me emme tajua tai olemme jo unohtaneet. Mietin, että siksikö kouluväkivalta jää aikuislta usein näkymättömäksi?

Aikoinaan peruskoulussa poikani kirjoitti hienon ainekirjoituksen. Sieltä mieleeni jäi se, että terrorismilla on oikeasti tarkoitus  vaikuttaa ihmisten elämään luomalla pelkoa eikä välttämättä tappaa. Sen seurauksena ihmiset alkavatkin vaatia valtiolta turvajärjestelyjä, jotka voivat vaikeuttaa tai hidastaa päivittäisiä askareita. Lopuksi hän kirjoitti, että luomalla uhkakuvia ja pelottelemalla terroristit toteuttavatkin päämääränsä – pelon leviämistä kaikkialle.

Psykologit, lääkärit ja moni muukin tietää, että pelko sairastuttaa. Pelko sairastuttaa monilla eri tavoilla. Pelko on tauti joka sairastuttaa meitä sekä psyykkisesti että fyysisesti. Se heikentää myös immunitettia. Kahden vuoden hälytystila on tehnyt meille sen, että tämä, aluksi turhaan pandemiaksi kutsuttu tauti tarttuukin kaikkiin ja kaikkeen. Yhä enemmän ihmisiä sairastuu.

Pelkoa on levitetty kaikkialle tässä yhteiskunnassa ja hallitus omilla toimilla vain lisää painetta. Viimeisin näistä oli uhkaus poikkeuslain käyttöönottoon. Vallankäyttö on todellakin ollut tämän epidemian nimi ja nyt joku hallituksessa haluaa vielä sotaa. Millä nimellä voidaan kutsua hallitusvastuussa olevaa ihmistä, joka haluaa sotaa ja saa aikaan sekasortoa? Kuka hänet voisi pysäyttää?

Missä on tämän hallituksen vastuu?

+2
Aive Pietilä
Vantaa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu