Terveys vaaliteemana voi olla vaarallinen puheenaihe

Nyt on ollut riittävästi aikaa miettiä, että millaisilla eväillä itse osallistun kuntavaaleihin.

Helposti voisi ajattella, että kun paikallisista vaaleista on kyse, myös asiat, joihin pyrkii vaikuttamaan ovat paikallisia. Valitettavasti asiat eivät ole näin. Mikään kunta ei ole täysin riippumaton valtiovallasta. Maan hallituksen tehtävänä on pitää huolta koko maan elinkelpoisuudesta ja toimintaedellytyksistä. Ja jos hallitus ei hoida omia tehtäviä kunnolla myös kunnilta on viety edellytykset pitää huolta omista kuntalaisista.

Omat huolenaiheeni lähtevätkin siitä. Tähän asti hallituksen toiminta ei ole kestänyt mitään kritiikkiä ja sen toimeet välillä edes päivänvaloa. Vuoden kestäneen ”hätätilan” aikana on tullut ilmi useampia korkean tason korruptiotapauksia. Aloitetaan vaikka elvytyspakettiasian käsittelystä, VTV johtamisesta, kuntavaalien siirrosta ja tästä yhä pitkityttävästä epidemian aalloilla ratsastamisesta.

Mielestäni kaikki nämä edellä mainitut asiat voidaan yhdistää saman viivan alle, siihen, josta kansalaiset käyttävät sanoja: pikavippi, korruptio ja jopa terrorismi. Kansalle alkaa olla aika selvä, että se korruptio, josta syytetään usein vain muita maita, onkin täällä Suomessa lähes kaikessa mukana. Korruptio on nyt kauttaaltaan tunkeutunut julkisen sektorin toimintaan ja on tuhoamassa kansalaisten luottamusta näihin instituutteihin.

Useammat ihmiset ajattelevat, ettei mikään korruptio koske heitä tällä hetkellä. Väärin meni, jos näin ajattele.

Ensinnäkin onko kukaan tullut miettineeksi mitä tarkoittaa se, ettei VTV hoida sille tarkoitettuja tehtäviä enää ollenkaan? On ilmennyt, että kansan rahoja on käytetty täysin käsittämättömään toimintaan. Se toiminta, johon tätä laitosta on tarvittu, on lakkautettu erään laitoksen työntekijän arvion mukaan lähes kokonaan. Näin sitten valtion pikavippikierre on ihan rauhassa saanut syöksyä täysin uusiin sfääreihin.

Toinen erittäin kalliiksi käynyt asia ovat nämä nykyiset rajoitukset. Ihmiset ovatkin heränneet ja moni kysyy, että miksi ja mihin nämä oikein perustuvat? Itse katson, että nykyiset hallituksen linjaukset rajoituksien osalta ovat täysin selkeästi sidoksissa meidän kansallisen terveysinstituution suosituksiin, jossa on nykyään mukana paljon lääketeollisuuden rahaa. Asian voi tarkistaa, vaikkapa THL:n vuosikertomuksesta.

Vuosia, ellei jo vuosikymmeniä on koko maailmassa varoiteltu kansallisia instituutioita vastaanottamasta ulkoista rahoitusta. Suomessakin asia on ollut ajoittain esillä, mutta ei kovin paljon. Tämä asia pitää nostaa vahvasti esille ja selvittää. Tarjoamalla rahaa kansallisille instituutiolle, lääketeollisuus varmistaa itselle jatkuvan tulovirran kansantalouksien kustannuksella. Monet ihmiset kuvittelevat, että nämä rahat on annettu hyvää hyvyyttä tutkimustyötä varten.

Tämä luulo pyyhkiytyy helposti romukoppaan, kun katsotaan millä tavalla on saatu ”tarpeelliseksi” tämä nykyinen testaustoimina ja maskien käyttö. Tiedän tutun, joka on useamman kerran joutunut täysin terveenä käymään näissä koronatesteissä monta kertaa saman viikon aikana koska joutuu perhesyistä käymään ulkomailla. Testi täällä on kylläkin maksuton, mutta se ei ole yhteiskunnallemme missään nimessä ilmainen. Lisäksi toimenpide on kivulias ja henkisesti sairastuttava.

En ymmärrä tätä muuten, kun sillä, että meitä kaikkia on peloteltu hiljaisiksi taudilla, joka ei ole osoittautunut millään tavalla niin vaaralliseksi kuin sen alkamisen aikana annettiin ymmärtää.

Pelosta ja sen syntymekanismeista on kirjoiteltu varsin paljon, erityisesti siitä ovat kiinnostuneet alan ammattilaiset, psykologian ja turvallisuusalan ihmiset. Myös nuoret ovat fiksuja näissä asioissa. He osaavat usein nähdä sen mitä me emme tajua tai olemme jo unohtaneet. Mietin, että siksikö kouluväkivalta jää usein näkymättömäksi?

Aikoinaan peruskoulussa poikani kirjoitti hienon ainekirjoituksen, josta mieleeni jäi se, että terrorismilla on tarkoitus oikeasti vaikuttaa ihmisten elämään luomalla pelkoa eikä välttämättä tappaa. Sen seurauksena ihmiset alkavatkin vaatia valtiolta turvajärjestelyjä, jotka voivat vaikeuttaa tai hidastaa päivittäisiä askareita. Lopuksi hän kirjoitti, että luomalla uhkakuvia ja pelottelemalla terroristit toteuttavatkin päämääränsä – pelon leviämistä kaikkialle.

Nuoret ovat fiksuja mutta nyt he kärsivät puolestamme, vanhempien pelkoja kun on vaikeampaa kestää.

Raskain mielin olen nyt kuntavaaliehdokkaana koska tämän tanssin päätyessä yhteiskunnan rahat ovat täysin loppu. Oikeastaan ne ovat jo nyt täysin loppu ja velalla eletään.

Asiat kyllä hoituvat, kun saadaan pelko pois. Koko tämän yhteiskunnan tasolla.

+1
Aive Pietilä
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla kuntavaaleissa

Työssäkäyvä pääkaupunkiseudulla asuva perheenäiti, lapset ovat kyllä aikuisia.
Yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa ja haluankin mahdollisuuksien mukaan siihen osallistua.
Myös kansanterveys on sellainen tärkeä aihe, josta pitäisi julkisuudessa käydä enemmän keskustelua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu