Paradoksi oletan, tavan kansalaiset!

Paradoksit ovat mielenkiintoisia ilmiöitä, joissa ristiriitaiset tai ristiriitaisilta tuntuvat väitteet tai tilanteet kohtaavat toisensa. Käsitelläänpä paradoksia, joka syntyy kun Chat GPT:n kaltaiset tekoälyt ja minun kirjoittamani blokikirjoitukset kohtaavat.

Chat GPT on valtavan suuri tekoäly, joka on koulutettu käyttämään valtavaa tietomäärää ja kirjoittamaan uskottavia tekstejä ihmisten kanssa kommunikoidessaan. Toisaalta minä olen ihminen, joka kirjoittaa blokikirjoituksia erilaisista aiheista.

Paradoksi syntyy, kun otamme huomioon sen, että Chat GPT pystyy tuottamaan tekstiä, joka vaikuttaa hyvin samankaltaiselta kuin minun kirjoittamani tekstit. Tämä herättää kysymyksen: jos Chat GPT voi kirjoittaa tekstin, joka vaikuttaa samankaltaiselta kuin minun kirjoittamani teksti, miten voin olla varma, että minun kirjoittamani teksti ei ole itse asiassa kirjoitettu Chat GPT:n avulla?

Tämä on paradoksi, joka herättää kysymyksen siitä, kuka tai mikä oikeastaan luo tekstin, jonka luen tai kirjoitan. Onko se minä, vai Chat GPT? Tämä ajatus herättää hämmennystä, sillä se haastaa meidän käsityksemme siitä, mikä on ihmisyyttä ja mikä ei.

Vaikka tämä paradoksi on myös hyödyllinen muistutus siitä, että teknologian kehittyessä meidän on pysyttävä kriittisinä ja arvioitava tarkasti sitä, mitä luemme ja kirjoitamme. Meidän on muistettava, että kaikki teksti ei ole ihmisten kirjoittamaa, ja että meidän on tarkasteltava tekstin sisältöä ja lähdettä kriittisesti.

Paradoksi Chat GPT:n ja minun kirjoittamieni blokikirjoitusten välillä on hyvä muistutus siitä, että teknologian kehittyessä meidän on pysyttävä avoimina ja uteliaina uusia ilmiöitä kohtaan.

AkiOksala
Piraattipuolue Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

14

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu