Missä ovat viranomaistahot?

Missä on viranomaistahot?

 

Jatkan siitä mihin viime keralla jäin. Tällä hetkellä tuntuu, ettei yksikään viranomaistaho toimi millään muotoa.

Aluehallintovirasto

Valituksen tai kantelun tehneelle ei AVI enään mitään tietoa anna, onko perintäyhtiö esimerkiksi rikkonnut perintälakia? Absurdia toimintaa valvovalta viranomaiselta. Kantelun tehneelle jää epävarma olo ja tietämättömyys on pahin.  Järjetön myöskin se, että tällä taholla on minimaallinen vaikutusvalta, perintäyhtiöiden toimintaan. Resurssi pula on pelkkä teko syy jättää hoitamatta valvonta mikä heille kuuluu. Toinen mikä kummastuttaa on se, kun antavat ristiriitaisia lausuntoja ja päätöksiä ilman yhteistä linjaa. Ylijohtajakaan ei näköjään tiedä mitä vastaisi yksinkertaisiin kysymyksiin. Onko tämä hyvää virkamies toimintaa? Ei mielestäni.

Oikeusjärjestelmä/oikeuslaitos

Oikeusjärjestelmä Suomessa ei ole oikeuden mukainen myöskään. Käräjäoikeus täysin pihalla ja yhteinen linja puuttuu. Meillä on hyviä lakeja, joita ei noudateta edes käräjäoikeuksissa. Hyviä esimerkkejä on se, kun velallinen on vastannut haasteeseen, näitä jätetty tutkimatta surutta ja annettu yksipuolinen tuomio, vaikka pitäisi pyytää täydennystä jos se on ilmeisen vaillinen. Käsittely ajat ovat poskettomat, jos velallinen on antanut vastineen, joka on erittäin hyvä, niin päätös erään velallisen kohdalla kestänyt jo 14 kuukautta. Täysin käsittämätöntä miten rikotaan perustuslain 21§ surutta, jossa sanotaan selkeästi, ettei päätöstä saa pitkittää turhaan. Koko oikeusjärjestelmä tuntuu, että rakennettu täysin näiden perintäyhtiöitä suosivaksi järjestelmäksi.Jos päätös annetaan perintäyhtiön eduksi päätös se annetaan yleensä 2-3 viikossa, mutta jos päätös on perintäyhtiötä vastaan, niin päätöksen teko viipyy monta kuukautta. Absurdia ja täysin oikeustajun vastaista toimintaa! Missä velallinen voi oikeuksiaan puolustaa? kun oikeudetkaan eivät noudata lakeja ja päätökset pitkittyy poskettomasti.

Valtakunanvoudinvirasto

Toinen tärkeä asia mihin nyt puutun, on täysin turha ”valvova” instanssi on Valtakunnanvoudinvirasto. Tällä instanssilla ei tehdä mitään, kun eivät valvo mitään, vaikka valvonta velvoite kuuluu heille. Ulosottomiehet tekevät jokainen omia päätöksiä mitkä ei perustu mihinkään. Ulosottomiehille on tämä mahdollistettu, kun VVV ei puutu eikä linjaa ulosottovirastojen toimintaa millään muotoa. Valvonta puuttuu. Tulee auttamatta vanha sanonta mieleen, ”Ei korppi korpin silmää noki.” tämä istuu tähän kuin nyrkki silmään. Mikä virka VVV:llä sitten on, jos eivät valvo ulosottomiesten toimia? En ole keksinyt yhtäkään hyvää syytä pitää tätä instanssia yllä. Minäkin haluan semmoiseen työpaikkaan, jossa pomo ei puutu mihinkään, vaikka tekisin mitä lain vastaisesti ja siitäkin maksetaan 30% ekstraa eikä joudu vastuuseen. Ulosottomiehet myös tekevät vääriä merkintöjä luottotietoyhtiöiden järjestelmiin, näitä virheitä ei saisi tulla koskaan, sillä se vaikuttaa liian paljon ihmisen normaaliin arkeen, ja kun virhe on tehty, sen korjaaminen on äärettömän vaikeaa. vaikka olisikin yksinkertainen prosessi korjata. Ulosottomiehet ovat liian hätäisiä tekemään omia merkintöjään. Suurimmat virheet merkinnöissä yleensä ovat varattomuus esteellä ilmoitetut.  Edes näihin ei VVV ota kantaa.

Lopuksi kysyn teiltä lukijat, että mitä teidän mielestänne VVV virasto tekee, tai pitäisi tehdä? ohessa myös linkki VVV sivulle.

https://valtakunnanvoudinvirasto.fi/fi/

Jatketaan ensi keralla aiheesta

Aki Rintakangas

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu