Holhoamisen aikakausi on saavuttanut päätepisteensä

” Mikäli Juha Sipilän hallituksen uusi alkoholilaki menee läpi, alkoholistien määrä kasvaa Suomessa, varoittavat professori Pekka Puska ja päihderiippuvaisia hoitava Mika Arramies.” (Iltasanomat 23.11.2016 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005018739.html ). Tähän lausumaan kiteytyy hyvin monta ongelmaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Kaikkea pyritään aina kontrolloimaan ja holhoamaan viimeiseen asti, sitten ihmetellään kun ilo katoaa, ihmiset stressaantuvat ja ihan perisuomalainen vitutus nousee. Kehoitan Pekka Puskaa ja Mika Arramiestä tutustumaan tutkimustuloksiin stressin aiheuttamista sairauksista. Väitän, että stressi tappaa enemmän ihmisiä ja altistaa vakaville sairauksille kuin alkoholi, tupakka tai nämä yksittäiset vainojen kohteet kuten sokerin syöminen jne. Hollantilainen VU University Medical Center on tutkinut, että stressi viisinkertaistaa kuolemanriskin (Stress increases 'risk of death five-fold'. Stress increases the chances of dying from heart-related problems by five-fold, a study has found (http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/7991620/Stress-increases-risk-of-death-five-fold.html).

Alkoholi päinvastoin näiden valtakunnanholhoajien maailmankuvaa, lieventää stressiä ja kohtuudella nautittuna lähentää ihmisiä ja moni pariskuntakin on tavannut ensimmäistä kertaa toisensa illanvietossa esim. ravintolassa, baarissa tai vaikkapa pikkujoulutilaisuudessa. Näin ollen alkoholi on ollut tärkeä osa esim. joidenkin ihmisten yksinäisyyden vähentymisessä. Nelosolut saatava ruokakauppoihin ja muutenkin alkoholinkäytön sääntelyä on vähennettävä. Hallituksen alkoholilain uudistusesitys on tärkeä muutos, jolla suomalaisten holhoamista ollaan vihdoin vähentämässä.  Jos Pekka Puska ja Mika Arramies olisivat oikeasti kiinnostuneita ihmisten terveydestä, he olisivat huolissaan suomalaisten henkisestä kuormituksesta ja stressistä, josta yksi esimerkki on se, että valtavat määrät ihmisiä syövät masennuslääkkeitä ja määrän odotetaan kasvavan tulevaisuudessa. Mutta tämä ei olekaan mediaseksikäs aihe. On helpompi hurskastella viinan kiroista ja haaveilla kieltolain aikaisesta Suomesta.

0
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu