Autoilijat, valmistautukaa uusin veroihin ja maksuihin

Tämän päivän Iltasanomat uutisoi, että Sitra ehdottaa Suomeen yleistä tien­käyttö­maksua ja ”lattia­hintaa”, joiden tarkoituksena pitää koronan halventama bensa ja diesel jatkossa tarpeeksi kalliina. ”Osa liikenteen suuresta verouudistuksista on Sitran näkemyksen mukaan tehtävä vähitellen, sillä kansalaisten vastustus on muutoin todennäköisesti liian suurta.”

(lähde: https://www.is.fi/autot/art-2000006534130.html ).

Suomen kokonaisveroaste on maailman kovimpia. Verotuksen ja maksujen pitää perustua demokraattisessa maassa kansalaisten hyväksyntään. Sitran ehdotus on oppikirjamainen esimerkki sammakosta kiehuvassa kattilassa. Minkälainen on sellaisen maan moraali, joka laskelmoi uudet verot ja maksut tarpeeksi hitaasti toteutettavaksi, jotta kansalaiset eivät huomaa asiaa? Tämä on täysin demokratian vastaista salailua. Sitran ehdotus pitää kuopata heti alkuunsa.

Valtaosa Suomen kansasta ei hyväksy uusia veroja ja maksuja. Niitä pitää alentaa, jotta Suomeen syntyy lisää yritystoimintaa ja työpaikkoja. Moni suomalainen käy autolla töissä, joten mahdollisten uusien autoiluun kohdistuvien veronkorotusten myötä moni tulee miettimään kahteen kertaan, että kannattaako töissä enää käydä, kun matkakustannukset syövät yhä suuremman osan palkasta.

Sitran ehdotus vahvistaa sen käsityksen siitä, että Suomessa kansalaiset ovat järjestelmää varten eikä toisin päin. Järjestelmä tietää aina paremmin kansalaisten edun ja sammuttaa kovalla verotuksella yrittämisen ja työnteon kipinän. Ilman kipinää ei synny mitään uutta toimeliaisuutta, vaan raskaaseen verotaakkaan väsyneet kansalaiset lopettavat työnteon ja yrittämisen kokonaan tässä maassa.

+7
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu