Hallitus on saatava hätäistuntoon koronaviruksen torjumiseksi

Juuri saatujen tietojen mukaan Ivalossa epäillään kahden kiinalaisturistin kantavan tappavaa ja tarttuvaa koronavirusta (lähde: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006382648.html ). Kiinassa on isoja alueita määrätty karanteeniin. Alueita on eristetty ja ulos- ja sisäänpääsyä alueille on rajoitettu. Suomella on paljon lentoliikennettä Kiinaan, jossa koronavirusepidemiaan on reagoitu asianmukaisella vakavuudella. Mikäli muut valtiot eivät tee nopeaa riskianalyysia ja toimenpiteitä koronaviruksen torjumiseksi, on vaarana, että koronaviruksesta tulee globaali pandemia.

Pääministeri Sanna Marinin tulisi välittömästi kutsua kokoon valtionneuvoston hätäistunto, jossa tehdään nopea tilanneanalyysi ja tarvittavat päätökset suomalaisten suojelemiseksi koronavirukselta. Viranomaisten valmiustaso on nostettava korkeimmalle asteella ja eri kaupungeissa on aloitettava laajat turvallisuustoimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiselle. Käytännössä tämä tarkoittaa välittömänä toimenpiteenä kaupallisen lentoliikenteen rajoittamista Kiinaan ja sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisten nopeita toimia taudin leviämisen estämiseksi. Suomessa on toimiva viranomaisverkosto poikkeustilanteiden varalle, mutta jos tilannetta vain suomalaiseen tapaan ”seurataan” niin on vaarana, että koronavirus ehtii levitä ja tappaa ihmisiä. Kotikaupunkiini Helsinkiin kohdistuu myös suosittuna turistikaupunkina laaja koronaviruksen uhka.

 

Aleksi Niskanen, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen, kansanedustajan avustaja

+2
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu