Helsingin kotihoito on otettava Poliisin, Aluehallintoviraston ja Valviran rautaiseen valvontaotteeseen

Helsingin kotihoito on otettava Poliisin, Aluehallintoviraston ja Valviran rautaiseen valvontaotteeseen

Helsingin uutiset kirjoitti torstaina 21.11.2019  Helsingin poliisin epäilystä, että Helsingin kaupungin kotihoidon kuolemantapaukseen liittyy rikos (https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/820009-vanhus-makasi-viikkoja-kuolleena-kotonaan-helsingissa-poliisi-epailee-nyt-rikosta)

Olen itse tullut uutena jäsenenä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakuntaan tämän vuoden kesällä. Olen toiminut useamman vuoden Helsingin kaupungin sote-lautakunnan jaoston jäsenenä, jossa olen yrittänyt auttaa monia huonokuntoisia ja sairaita helsinkiläisiä saamaan heidän haluamansa palvelut.  Jo kauan ennen sote-lautakuntaan tuloani olen tuonut sote-jaoston kokouksissa lukuisia kertoja vakavan huoleni esiin erityisesti vanhoista ja monisairaista ihmisistä, joista osa jätetty heitteille, koska kriteerit henkilön tarvitsemiin palveluihin ja niiden määrään ovat niin tiukat. Vaadin myös viime vuonna Helsingin uutisten mielipidekirjoituksessani kotihoidon valvonnan lisäämistä.

Nyt tilanne on se, että Helsingin kotihoito on katastrofaalisessa tilassa, jossa selittelyt ja anteeksipyynnöt eivät auta. Sen vuoksi Helsingin kotihoitopalvelut on otettava aluehallintoviraston ja Valviran rautaiseen valvontaotteeseen. Toivon myös, että Helsingin poliisilaitos perustaa uuden tutkintaryhmän selvittämään sosiaali- ja terveysalan väärinkäytöksiä ja tutkimaan lisää johtolankoja mahdollisista rikoksista Helsingin sosiaali- ja terveysviraston toimialla. Jos itse saisin päättää asiasta, niin antaisin poliisille korvamerkityn rahan, jotta se voisi harjoittaa peitetoimintaa soluttautumalla kaikkiin sosiaali- ja terveysalan toimintoihin ja paljastamalla pitkien operaatioiden myötä mahdollisia laajan mittakaavan rikoksia. Viime talvena esiin tulleet tapaukset ympäri Suomea vakavien laiminlyöntien seurauksena kuolleista vanhuksista tekivät viimeistään selväksi sen, että valvonnan ja rikostutkinnan taloudelliset resurssit on turvattava.  Ihmisten hengellä ja terveydellä leikkimisen on loputtava välittömästi ja syylliset kuuluvat vankilaan.

 

Aleksi Niskanen, Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen

+1
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu