Helsinki jakoi yli puoli miljoonaa euroa järjestöavustuksia liikkuvalle väestölle

Helsinki jakoi yli puoli miljoonaa euroa järjestöavustuksia liikkuvalle väestölle

 

Helsingin sote-lautakunta hyväksyi viime kuussa tämän vuoden järjestöavustukset. Minulla oli omat ehdotukset lautakunnan jakamiin järjestöavustuksiin. Ehdotin lautakunnan kokouksessa, että Liikkuvan väestön eli pääasiassa romanikerjäläisten saamat avustukset otetaan kokonaan pois. Lautakunta hyväksyi vastustuksestani huolimatta Helsingin Diakonissalaitokselle liikkuvan väestön päiväkeskustoimintaan tälle vuodelle 198 000 euroa ja liikkuvan väestön hätämajoitukseen 6 kuukauden ajalle yhteensä 100 paikkaa 360 000 euroa (https://www.hel.fi/static/public/hela/Sosiaali-_ja_terveyslautakunta/Suomi/Paatos/2019/Sote_2019-12-10_Sotelk_22_Pk/621D4801-DBAC-CAB7-840D-6F0D82E00000/Sosiaali-_ja_terveyslautakunnan_avustukset_jarjest.html ).

Mikäli vastaehdotukseni olisi mennyt läpi, niin säästöä Helsingin kaupungille olisi tullut tälle vuodelle 558 000 euroa.  Säästyneillä rahoilla olisin turvannut mm. Hurstin ruoka-avun täysimääräisenä, muutamien muiden ruoka-apupisteiden ruoka-avun ja esim. Kontulan elokolon toiminnan täysimääräisenä. Siltikin rahaa olisi vielä jäänyt käytettäväksi joihinkin muihin avustuskohteisiin tai rahan olisi voinut myös säästää.

Mielestäni Helsingillä ei ole velvollisuutta ruveta ehdoin tahdoin lisäämään kaupungin houkuttelevuutta elintasosiirtolaisuudelle lisäämällä vetovoimatekijöitä. Kerjäläiset ja muut mahdolliset apua tarvitsevat henkilöt kuuluvat lähtömaiden vastuulle.  Korostan, että en syyllistä näitä kerjäläisiä siitä, että he tulevat heille järjestettyjen palveluiden pariin. Kysymys on siitä, että Helsinki on tehnyt itsestään houkuttelevan erilaisille elintasosiirtolaisuudelle muodoille.

Mm. Vuoden 2017 päätös Helsingin kaupunginvaltuustossa laajentaa paperittomien eli laittomasti maassa olevien palveluita lisäsi Helsingin houkuttelevuutta elintasosiirtolaisuudelle. Perussuomalaiset vastustivat tätä päätöstä.  Oli sitten kyseessä nämä ehdottamani muutokset sote-viraston järjestöavustuksiin tai esimerkiksi paperittomien palveluiden laajentamisen vastustaminen, on yksinkertaisuudessaan kysymys rajallisista verorahoista, jotka pitäisi kohdentaan suomalaisten hyväksi ja välttää ehdoin tahdoin lisäämästä elintasosiirtolaisuuden tuloa Helsinkiin ja Suomeen.

Maailmassa riittää hädänalaisia ihmisiä, köyhyyttä ja kurjuutta. Rajalliset verorahamme täytyy kuitenkin käyttää järkevästi ja suomalaisten hyväksi. Vai onko vanhustenhuolto, terveydenhuolto, homekoulujen ongelmat, mielenterveysongelmat jne. niin hyvin hoidettu ja rahoitettu, että meillä on jakovaraa auttaa ja hoitaa sellaisia asioita, jotka kuuluvat lähtömaiden valtioiden poliitikkojen hoitaa kuntoon?

Tästä linkistä pääset tämän viime vuoden joulukuun sote-lautakunnan pöytäkirjaan, jossa asiat 5-12 käsittelevät tämän vuoden järjestöavustuksia: https://www.hel.fi/sote/fi/paatoksenteko/lautakunnan-paatosasiakirjat/asiakirja?year=2020&ls=11&doc=Sote_2019-12-10_Sotelk_22_Pk

+4
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu