Kuka valvoo ja toimeenpanee ulkonaliikkumiskieltoa?

Katsoin juuri kokonaisuudessaan valtioneuvoston tiedotustilaisuuden, jossa pääministeri Marin totesi Suomessa vallitsevan poikkeusolot. Pääministeri Marin totesi, että ulkonaliikkumiskielto saatetaan ottaa käyttöön, mikäli tautitilanne sitä vaatii.  Pääministeri ei kertonut, että kuka valvoo ja toimeenpanee ulkonaliikkumiskiellon toteuttamista. Korona on jyllännyt Suomessa jo yli vuoden. Pidän todella erikoisena, että hallitus ei pysty kertomaan, mikä tai mitkä organisaatiot valvovat ja toimeenpanevat ulkonaliikkumiskiellon toteuttamista. Mikäli hallitus hoitaisi korona-rajoitukset ja tiedottamisen vastuullisesti ja etupainotteisesti, niin kaiken järjen mukaan kutsun tämänpäiväiseen tiedotustilaisuuteen olisi saanut Puolustusvoimien komentaja Timo Kivinen. Kenelläkään muulla taholla ei ole resursseja valvoa ulkonaliikkumiskiellon toteuttamista.

Suomessa on Euroopan vähiten väkilukuun suhteutettuna poliiseja, ja heidän resurssinsa on sidottu poliisin muun päivittäistoiminnan turvaamiseen. Tässä vaiheessa pääministeri Marinin vastuulla olisi ollut pyytää puolustusvoimien komentajalta lausunto, että miten ulkonaliikkumiskieltoa toteutetaan, mikäli se joudutaan ottamaan käyttöön. Iso kysymys on muun muassa se,  toteuttaako ulkonaliikkumiskiellon palkolliset kantaupseerit ja muu henkilökunta, vai tarvitaanko ulkonaliikkumiskiellon valvontaan tällä hetkellä palveluksessa olevia varusmiehiä. Lisäksi kaikki poliisit, rajavartijat, tullimiehet ja muut viranomaiset odottavat varmasti tietoa siitä, että mitä heiltä odotetaan siinä tilanteessa, jos ulkonaliikkumiskielto joudutaan ottamaan käyttöön.

+3
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu