Oikeusmurha eduskunnassa; kansanedustaja petti törkeästi alaisensa

Toimin kansanedustaja Jukka Mäkysen (PS) eduskunta-avustajana vuoden 2019 keväältä vuoden 2022 kevääseen saakka. Perehdytin Mäkysen uutena edustajana eduskuntatyöhön ja hoidin hänelle 99% kaikki eduskuntatyöhön liittyvät kirjoitustehtävät, eli täysistuntopuheet, kirjalliset kysymykset, lakialoitteet, tiedotteet, taustatietojen selvittäminen ja hänen valtiopäivätyöhön liittyvien materiaalien valmistelu.

”Kiitoksena” hyvästä palveluksesta Mäkynen valehteli alkuvuodesta 2022 eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhiolle, että olisin muka ollut ”teillä tietämättömillä viikkokausia” ja laiminlyönyt työtehtäväni. Olin kotonani normaalisti etätöissä ja edustaja Mäkynen jätti itse noin kolmeksi viikoksi ottamatta yhteyttä minuun ja antamatta yhtään työtehtävää minulle. Mäkynen vaati minua työpalaveriin, johon Mäkynen teki oman pikkuserkkunsa konsultoimana niin suuren tehtävälistan minulle, että kukaan ei olisi selvinnyt siitä työmäärästä. Tuo kyseinen tehtävälista olisi tarkoittanut sitä, että minä olisin käytännössä joutunut tekemään kaikki kansanedustajalle kuuluvat tehtävät, joten Mäkyselle olisi jäänyt tehtäväksi lähinnä peukaloiden pyörittäminen. Enhän minä ollut kansanedustaja, vaan kansanedustajan avustaja. Minulla on kuvankaappaukset tästä tehtävälistasta ja kommenttini tehtävälistan valtavasta työmäärästä. Irtisanouduin itse Mäkysen valehtelun ja herjauksien vuoksi.

Mäkynen loi valehtelullaan eduskunnan hallintojohtajalle täysin kestämättömät olosuhteet jatkaa työssäni hänen avustajanaan. Minulla on myös asiaan liittyvä puhelu nauhoitettuna, jossa kansanedustaja Jukka Mäkynen käyttäytyy minua kohtaan aggressiivisesti. Kun irtisanomisaikani päättyi, niin Mäkynen palkkasi heti tuon oman pikkuserkkunsa tilalleni. Vahva ja perusteltu käsitykseni on, että Mäkynen tällä tavoilla valehtelemalla minun laiminlyöneen työtehtäväni ja käyttäytymällä aggressiivisesti sai minut irtisanoutumaan, jotta sai oman pikkuserkkunsa palkattua tilalleni loppukaudeksi. Minulla on tästä asiasta sähköpostikuvankaappaus, jonka liitin tutkintapyyntööni mukaan, josta käy ilmi, että Mäkynen yritti saada minua irtisanottua jo ennen tuota maaliskuulle 2022 suunniteltua palaveria. Mäkynen siis valehteli eduskunnan hallintojohtajalle minun olleen viikkokausia ”teillä tietämättömillä” yrittäen näin saada minut valehtelemalla irtisanottua jo ennen tuota suunniteltua työpalaveria. Sain tämän sähköpostin haltuuni, koska Mäkynen antoi minulle heti vuoden 2019 keväällä lukuoikeuden hänen sähköpostiinsa.

 

Tein Jukka Mäkysen toiminnasta tutkintapyynnön poliisille, ja poliisi teki asiasta syyttäjälle tutkinnan rajoittamispäätöksen vähäisyysperiaatteella. Syyttäjä kuitenkin toteaa päätöksessään esitutkinnan rajoittamisesta, että kansanedustaja Jukka Mäkysen väitteet työnteostani ovat liioiteltuja ja syyttäjä toteaa päätöksessään , että ”tutkintailmoituksessa mainittuja työntekijän ominaisuuksiin liittyviä epäiltyjä valheellisia tietoja on esitetty asianomistajalle ja yhdelle toiselle henkilölle. Kyse on ollut kertaluonteisesta teosta, ja esitetyt valheelliset tiedot ovat olleet ilmaisutavaltaan ja asiasisällöltään lieviä”.

Syyttäjä ei kuitenkaan edes tärkeän yksityisen edun perusteella nähnyt syytä käynnistää asiassa esitutkintaa. Minulle on kuitenkin aiheutunut valtavasti vahinkoa Mäkysen valehtelusta, ja minun seitsemän vuoden yhtäjaksoinen eduskunta-avustajan työni loppui kuin seinään viime keväällä. Olen edelleen työtön, joten tärkeä yksityinen etuni olisi todellakin edellyttänyt esitutkinnan aloittamista. Asiallani on erittäin suuri yhteiskunnallinen merkitys, koska toimitin tutkintapyyntöni yhteydessä poliisille todisteet kansanedustaja Jukka Mäkysen valehtelusta, jonka suorana seurauksena menetin työpaikkani, mutta häntä ei laajasta ja selkeästä todistusaineistosta huolimatta saatu rikosoikeudelliseen vastuuseen valehtelusta. Tämä on oikeusmurha ja Suomessa mediassa viime aikoina esillä ollut ns. hiljainen irtisanominen on vakava ilmiö ja sitä tapahtuu myös valtakunnan ykköspaikalla eduskunnassa. Mäkynen petti törkeällä tavalla oman alaisensa ja oman puoluetoverinsa tuolla valehtelullaan ja hänen menettelynsä on aiheuttanut maineelleni eduskunnassa ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän keskuudessa vahinkoa. Olen ollut perussuomalaisen puolueen jäsen vuodesta 2012 alkaen ja olen edelleen puolueen jäsen. Tein tunnollisesti kolmen vuoden ajan kaikki työtehtävät Mäkyselle ja kiitoksena tästä hän tuhosi valehtelullaan minun urani eduskunnassa.

 

Tässä tiedotteessa viitatut asiankohdat perustuvat tutkintapyyntööni poliisille liitteineen, poliisin päätökseen sekä syyttäjän päätökseen. Näyttö kansanedustaja Jukka Mäkysen valehtelusta perustuu vahvoihin kirjallisiin todistusaineistoihin sekä nauhoittamaani puhelunkeskusteluun edustaja Mäkysen kanssa. Demokratian kannalta on äärimmäisen tärkeää, että kansanedustajien toimintaan liittyvät dokumentoidut vallan väärinkäytökset tuodaan median ja kansalaisten arvioitaviksi.

 

 

Lisätiedot:

Aleksi Niskanen,

Yhteiskuntatieteiden maisteri

Kansanedustaja Jukka Mäkysen (PS) eduskunta-avustaja 2019 kevät-2022 kevät

Sähköposti: aleksi.niskanen1986@gmail.com

AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki

Yhteiskuntatieteiden maisteri. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu