Postin törkeät palkanalennukset

Uusintajulkaisu Uuden Suomen teknisen uudistuksen ongelmien takia. Alkuperäisen kirjoitukseni linkki ei enää toimi. Julkaistu uuden Suomen puheenvuorossa 29.8.2019

Postin työntekijät menevät lakkoon kolmeksi päiväksi ensi viikolla. Työehtoshoppailun seurauksena pakettiliiketoiminnassa noin 700 työntekijän ja toimihenkilön työehdot heikkenevät. Palkka alenee keskimäärin 30 %, enimmillään jopa 50 % ( https://www.epressi.com/tiedotteet/tyoelama/posti-halpuutti-tyontekijansa-pau-kaynnistaa-lakot-postissa.html ) . Samaan aikaan postin toimitusjohtajan palkka bonuksineen on yli 80000 euroa kuukaudessa ( https://www.talouselama.fi/uutiset/tallinnaan-toita-siirtavan-postin-toimitusjohtaja-tienasi-ennatystilin-yli-82-000-e-kk/5c43da30-f15b-3e51-9118-17c02dc7a217 ). Onko ahneudella mitään rajaa tässä maassa? Mikäli työntekijöiden palkanalennukset jatkuvat tätä samaa suuntaa, edessämme on suuret yhteiskunnalliset levottomuudet. Tämä nykyinen kehitys ei ole mitään muuta kuin ihmisten ajamista orjuuteen. Palkanmaksuhalua ei tunnu tässä maassa enää löytyvän ja TE-toimistoista saa orjatyövoimaa erilaisten työkokeiluiden ja harjoittelujaksojen muodossa. Tämän kehityksen myötä yhteiskunnan sosiaaliturvamenot paisuvat ennätyslukemiin ja valtiontalous painuu pohjamutiin. Sosiaalitukia joutuu nostamaan niin työttömät kuin yhä enemmän myös työssäkäyvät ihmiset, kun palkkaa ei haluta enää juurikaan maksaa.

Valtionyhtiö posti on erikoistunut jatkuviin YT-neuvotteluihin ja toiminnan uudelleenjärjestelyihin. Postin työntekijät ovat joutuneet todella huonoon ja epäoikeudenmukaiseen asemaan ja on toivottavaa, että postin ensi viikolla alkava lakko käynnistää laajat keskustelut ja toimenpiteet suomalaisen työn ja asiallisen palkkauksen turvaamisen myös tulevaisuudessa. Törkeät palkanalennukset jo valmiiksi huonosti palkattujen postin työntekijöiden työssä rapauttavat yhteiskuntamoraalia ja tuhoavat luottamuksen ilmapiiriä työnantajien ja työntekijöiden välillä. Työ tekijäänsä kiittää?

+1
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu