SDP ajaa Helsinkiin omia terveysasemia eri kieliryhmille

Helsingin kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti (SDP) on jättämässä valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Helsinkiin tarvittaan omia terveysasemia eri kieliryhmille. Torstin valtuustoaloitteessa tullaan ehdottamaan somalin-, venäjän- ja arabiankielisiä terveyskeskuspalveluita. Torsti perustelee tätä kielellisillä oikeuksilla ja vertaa tilannetta ruotsinkielisiin, jotka pääsevät terveyspalveluissa asioimaan omalla äidinkielellään. (lähde: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006475718.html?ref=rss&fbclid=IwAR3WHoT19AZ1ZGORR7XytaaudyTiebbf_uuolGw6XgCvJ4fQItlSaiUYaTw )

Torsti on entinen kansanedustaja ja toimii nykyisin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan valtiosihteerinä. Eli kyseessä ei ole minkään rividemarin ehdotus, vaan SDP:ssä paljon vaikutusvaltaa käyttävän henkilön ajama valtuustoaloite. Näin ollen ei ole mitään syytä epäillä, etteikö SDP:ssä olisi laajemminkin ja koko valtakunnan tasolla kannatusta Torstin aloitteelle omien terveysasemien perustamiselle eri kieliryhmille . Tässä saattaa hyvinkin olla alku sille, että palveluita toisensa jälkeen ruvetaan tarjoamaan maahanmuuttajan omalla äidinkielellä verovaroin kustannettuna. Kansainvälisesti tilanne näyttäytyy outona, ja on vaikea löytää maata, jossa oman kotimaan virallista kieltä väheksytään oman maan kansalaisten toimesta niin paljon kuin Suomessa.

Aloite asettuu erittäin mielenkiintoiseen valoon kotouttamispalveluiden suhteen. Yksi keskeisiä kotouttamiskustannuksia on verorahoistamme kustannettavat suomen kielen opinnot. Torstin aloite on täysin ristiriidassa suomen kielen oppimisen kanssa. Mikäli hänen aloitteensa hyväksytään Helsingissä, niin sen jälkeen yhteisiä verorahojamme on tarkoituksenmukaista säästää ja lopettaa verorahoilla tarjottavat suomen kielen opinnot kokonaan. Sitä ei voi missään nimessä hyväksyä, että samaan aikaan laajennetaan julkisten palveluiden kielivalikoimaa ja samalla tarjotaan myös verovaroin kustannettuja Suomen kielen kursseja.

Torstin aloite vaatii Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunnon kaupunginhallitukselle. Itse ilmoitan jo tässä vaiheessa, että tulen esittämään lautakunnassa Torstin valtuustoaloitteen hylkäämistä. On SDP:ltä uskomatonta politiikkaa ehdottaa tällaista, kun kuntatalous on ympäri Suomea kriisissä. Mikäli aloite menee läpi, niin tulemme näkemään uusia aloitteita, jossa vihervasemmisto vaatii eri puolille Suomea julkisten palveluiden kielivalikoiman laajentamista. Meillä tulee ihan oikeasti olemaan suuria vaikeuksia säilyttää edes jonkinnäköiset julkiset palvelut tulevaisuuden Suomessa. Karsintaa siis joudutaan tekemään halusimme sitä tai emme. Jokainen voi miettiä, että kuinka uskottavasti SDP voi ajaa kuntatalouden vahvistamista, kun sen vaikutusvaltaiset poliitikot ajavat tällaista politiikkaa

+4
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas 2021 Helsingin vaalipiirissä. Vaalinumeroni on 447. Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu (PS). Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja jaoston jäsen. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

www.aleksiniskanen.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu