Suomi menee rotkoon postin työnantajan johdolla

Tänään käynnistynyt 10000 postin työntekijän lakko antaa suuntaviivat sille, mihin tämä maa on menossa. Postilaisten palkkoja ollaan heikentämässä 30-50%, palkatonta työtä tulee vuositasolla jopa 200 tuntia lisää ja mm. työterveyshuoltoa heikennetään. Posti siis ulkoistaa palkanmaksun yhteiskunnalle ja monet muut yritykset odottavat omaa vuoroaan päästä kyykyttämään työntekijöitä nälkäpalkalla. On selvää, että nyt käynnissä oleva postin lakko ja sen ratkaisu tulee olemaan keskeistä tulevaisuuden työehtosopimusneuvotteluissa kaikilla aloilla. Mikäli postin työntekijät olisivat antaneet periksi, moni muu työnantajajärjestö olisi haistanut heikkouden työntekijäpuolella ja käyttänyt tilannetta häikäilemättömästi hyväkseen. Tämän vuoksi on hyvä ymmärtää, että postin työntekijöiden lakossa ei ole kysymys pelkästään postilaisten tulevaisuudesta, vaan pidemmällä aikavälillä kaikkien suomalaisten työntekijöiden tulevaisuudesta.

Tuoreena tietona postin lakosta on se, että postin työnantajapuoli on leikannut reiän Liedon logistiikkakeskukseen, josta on mennyt 17 vuokratyöntekijää eli rikkurityövoimaa sisään Postin Liedon logistiikkakeskukseen (https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/817219-nyt-tuli-postin-selitys-aitaan-leikattuun-reikaan-pau-ainakin-17-vuokratyontekijaa ).

Postin työntekijäjärjestö PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen on tehnyt upeaa työtä postilaisten puolustamisessa  ja hän kertoo, että vartijat olivat poistaneet postin työntekijän Vantaan logistiikkakeskuksen aulasta tämän informoidessa vuokratyöntekijöille, mistä lakossa on kysymys. Kyseinen työntekijä oli aulassa työajan ulkopuolella ja kyseinen sijainti ei ole postin tuotantotiloissa, joten postin työnantajapuolen ratkaisu poistaa tämä henkilö kuulostaa äärimmäisen kovalta toiminnalta (https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/07696280-7afe-4236-9ba9-c40ea6173f08).

Nieminen toteaa, että  ”Hämmästelen, jos valtio katsoo omistavansa yrityksen toiminnan hyväksyttäväksi. Tämä on työnantajapolitiikkaa, jota en pysty käsittämään, Nieminen sanoo” https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/817219-nyt-tuli-postin-selitys-aitaan-leikattuun-reikaan-pau-ainakin-17-vuokratyontekijaa

Monet liitot ovat valmiudessa ryhtymään tukilakkoihin ja postin lakon mahdollisesti kestäessä ainakin kuukauden voidaan todeta, että ilmassa leijuu yleislakon henki. Yleislakko olisikin enemmän kuin paikallaan pysäyttämään meneillään oleva ennennäkemätön ahneus ja tavallisten työntekijöiden kyykyttäminen ja nöyryyttäminen. Työntekijöiden elanto, ihmisarvo ja kunniallinen tapa elää rehellisellä työllä on vakavasti uhattuna.

+7
AleksiNiskanen
Perussuomalaiset Helsinki

Kansanedustaja Jukka Mäkysen eduskunta-avustaja. Yhteiskuntatieteiden maisteri. Mielipiteet ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu