Hallituksen ja Liittojen avioero

Moro kaikki.

En ole kirjoitellut tänne useaan vuoteen mutta teki mieli purkaa lakoista syntynyt ajatus johonkin, tämä on kai se paras paikka. Toivottavasti teillä kaikilla menee elämä hyvin tai edes kohtuullisesti.

Sain kehiteltyä mielessäni vertauskuvan, joka toivottavasti kuvastaa hyvin sitä, miltä AY-liikkeen ja hallituksen välinen kiista näyttää ”perussuomalaisen kenttään” kuuluvan silmin. En väitä että ajatukseni olisi totuus tilanteesta, pelkkä vertauskuvallinen tulkinta.

Näin se menee:

Hallitukset ja AY-liike ovat olleet avioliitossa vuosikymmenten ajan. Häiden jälkeen parisuhde oli kaunis. Tuli lapsia, tehtiin ystäviä ja rakennettiin koti. Tätä auvoa kesti siihen asti, kunnes hallitukset työllistänyt naapurimaa meni konkurssiin ysärillä ja AY-liikkeen työllistänyt puhelintehdas meni konkurssiin 2000-luvun alussa. Siitä lähtien molemmat ovat istuneet kotonaan ja välillä käyvät pätkätöissä että saa laskut maksettua.

Kotona sammaloituminen on kuitenkin johtanut ongelmiin. Rahavaikeudet loivat stressiä, jota purettiin siihen lähimmäiseen henkilöön. Alkoi pikkuasioista riitely ja toistensa syyttäminen salailusta ja juonimisesta. Riidat välillä eskaloituivat mykkäkouluista tavaran heittelyyn ja huutamiseen. Mielestäni pikkasen enemmän vikaa on kuitenkin AY-liikkeessä, joka raha-asioista huomauttaessa suuttui, sanoi mitä tahansa ja aloitti huutamisen ja tavaran heittelyn. Ainut tapa lopettaa AY-liikkeen huutaminen oli se, ettei hallitus kritisoinut tai puhunut mitään negatiivista. Tätä parisuhteen kylmää sotaa on nyt kestänyt 15 vuotta.

Tämä hallitus on nyt sanonut, ettei se ole enää tässä parisuhteessa onnellinen. Molemmat huutavat, naapurit valittavat ja lapset itkevät. Siksi hallitus on päättänyt ottaa avioeron. Avioero ei ole mukavaa, koska kaikki riidat ratkotaan käräjillä ja talo pitää myydä. Se tulee tekemään kipeää ja uuden elämän aloittaminen on pelottavaa ja kallista, mutta useimmiten edes toinen heistä on myöhemmin onnellisempi. 

Perheystävät ovat anelleet hallitusta ja AY-liikettä parisuhdeneuvontaan. Mutta en usko, että kumpikaan osapuoli kokee sitä rakentavana. Molemmat osapuolet syyttävät toisiaan vioista, joita toinen ei tunnista ja vaatii toisiltaan sellaisia elämäntapamuutoksia, joihin kumpikaan ei ole valmis. Ehkä joku väkisin väännetty kompromissi löytyy, mutta kumpikaan ei olisi vieläkään onnellinen, ongelmat eivät aidosti ratkeaisi ja sillä saisi vain lisää aikaa.

Siihen asti kunnes avioeropapereiden harkinta-aika tulee täyteen (eli hallitus saa lakimuutoksensa läpi), tulee tekemään kipeää ja puheet on rumia. Mutta myrskyn jälkeen on poutasää ja parisuhteessa pitää aina huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Jatkuva uhrautuminen johtaa vain katumiseen ja kärsimykseen.

 

Toivottavasti vertauskuva oli tarpeeksi selkeä.

AleksiParkkinen
Kotka

Opiskelija. Yritän oppia vähintään kantapään kautta. Toivottavasti kypsynyt ihmisenä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu