Miksi Trump antoi Turkin hyökätä Syyriaan?

Ensinäkin, miksi ei olisi antanut? Eivät ne jenkit paljoa lupia kyselleet kun hyökkäsivät Irakiin, Syyriaan, Libyaan tai Afganistaniin. Kurdit ovat tehneet lukuisia terrori-iskuja Turkissa, joten Turkin Casus belli on aivan yhtä uskottava kuin Yhdysvaltojenkin.

Toisekseen, mitä vaihtoehtoja Trumpilla oli? Olisiko pitänyt lähteä sotaan Turkkia, toista NATO-maata vastaan? En ymmärrä tätä kritiikkiä.

Kolmas asia, millä on kova painoarvo on tietysti raha. Turkki käyttää Yhdysvaltojen aseisiin varmasti enemmän rahaa kuin kurdit ja on äärimmäisen tärkeä liittolainen alueella, joten siinä mielessä liikemies Trumpin valinta on selvä. Samasta syystä EU:kin lahjoi Turkin jotta nämä eivät päästäisi miljoonia turvapaikanhakijaa Eurooppaan. Meillä on paljon kiinni Turkin tuessa, joten en odota EU:lta reaktiota muuta kuin leukojen louskutusta.

En hyväksy Turkin hyökkäystä ja mielestäni kurdit ansaitsevat oman maan, mutta ketään, kellä on asian suhteen vaikutusvaltaa, tuskin kiinnostaa minun mielipiteeni.

AleksiParkkinen

Opiskelija. Yritän oppia vähintään kantapään kautta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu