Ministereitä uhkailtiin Me emme vaikene! -mielenosoituksessa

Helsingissä sunnuntaina 3.9. järjestetyssä poliittisesti sitoutumattomaksi ja perheystävälliseksi tilaisuudeksi mainostetussa Me emme vaikane! -mielenosoituksessa nähtiin ja kuultiin pääministeri Petteri Orpon hallitusta kritisoivia kylttejä ja puheita. Tilaisuus keräsi paikalle 10 000 ihmistä.

 

Pidän huolestuttavana kuitenkin sitä, että tapahtumassa esitettiin myös nykyisten ministerien henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkauksia. Antiautoritaariseksi itseään luonnehtivan A-ryhmän logolla varustetussa suuressa lakanassa luki “Jos jotain leikataan, leikataan Petteriltä ja Riikalta pää”. Tällainen väkivallalla hekumointi, jossa uhkaus kohdistuu demokraattisilla vaaleilla maan asioista päättämään valittuihin henkilöihin, on vaarallinen kehityssuunta demokratiaan nojaavalle yhteiskunnalle.

 

Suomessa ei ole mestattu ketään sitten vuoden 1825, jolloin Pieksämäellä pantiin täytäntöön maamme historian viimeinen mestaustuomio. Se, että lähes 200 vuotta sitten poisjäänyt rangaistustapa halutaan tuoda nykypäivään ja kohdistaa vieläpä ihmisiin, jotka eivät ole syyllistyneet minkäänlaiseen rikokseen, on yksinkertaisesti järkyttävää.

 

Kuolemanrangaistuksella flirttailu on ristiriidassa myös Euroopan ihmisoikeussopimuksen 2 artiklan kanssa. Artiklassa todetaan selkeästi, että “jokaisella on oikeus elämään” ja “ketään ei saa tuomita kuolemaan eikä teloittaa.” Tämä olisi myös mielenosoittajien syytä pitää mielessä plakaatteja töhertäessään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu