10 syytä hankkia lapsia

Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreen tutkimuksen mukaan enemmistö nuorista ikäluokista kokee, ettei lapsia kannata nykyisin hankkia. Syynä tähän on koettu elämän epävarmuus sekä maapallon liikakansoittuminen. Kolmen lapsen alle kolmekymppisenä äitinä kokemukseni on eri. Näistä syistä lapsia kannattaa hankkia:

  1. Maamme edustaa toiseksi parhaimpana äitien ja lasten hyvinvoinnissa. Maassamme tapahtuu myös maailman vähiten imeväis- ja äitikuolleisuutta.
  2. Koulutuksemme vastaa parhaiten maailmassa tulevaisuuden tarpeisiin. Suomalaiset ovat myös maailman lukutaitoisin kansa.
  3. Lasten elämä on Suomessa oikeudenmukaista, turvallista ja tasa-arvoista.
  4. Meillä on eniten inhimillistä pääomaa. Työvoimamme on maailman toiseksi osaavinta.
  5. Suomi on maailman kolmanneksi innovatiivisin maa. Näin ollen on todennäköistä, että tänne syntyneet lapset olisivat osaltaan ratkaisemassa maailmanlaajuisia kriisejä, liikakansoittuminen ja sen aiheuttamat ongelmat mukaan lukien.
  6. Ilmamme on maailman puhtainta ja vesivaramme ovat maailman rikkaimmat.
  7. Humanitääristen kriisien ja luonnononnettomuuksien riski on meillä toiseksi pienin.
  8. Riittävä syntyvyys on hyvinvointiyhteiskunnan ehto. Syntyvyyden lasku puolestaan heikentää huoltosuhdetta. Mikäli toivoo inhimillistä ja hyvinvoivaa vanhuutta, lapsia kannattaa hankkia.
  9. Vanhemmuus kasvattaa. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kohdata itsensä ja oma keskeneräisyytensä. Se muuttaa arvoja ja opettaa laittamaan toisen tarpeet omien edelle.
  10. Vanhemmuus palkitsee. Se on ääretöntä rakkautta, hellyyden osoituksia ja vilpittömintä ylpeyttä toisesta henkilöstä.

Elämän epävarmuus on päämme sisäistä. Ilman lapsia se muuttuu pitkällä aikavälillä todeksi. Siksi lasten hankinta on tulevaisuuden investointi vailla vertaa.

Alisa Leppäkoski

Olen kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Kiinnostuksen kohteisiin lukeutuu erityisesti sosiaali-, terveys- ja koulutuspolitiikka. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu