Korona ei saa viedä nuoruutta

Tuoreessa tutkimuksessa ilmenee nuorten historiallisen matala tyytyväisyys elämään. Yhtä huonoa tulosta ei ole saatu koskaan aiemmin seurannan aikana, eli vuodesta 1997. Tyytyväisyys on vahvasti sidoksissa siihen, miten nuoret suhtautuvat koronan mukana tuomiin muutoksiin, eli etäopetukseen sekä sosiaalisten kontaktien rajoituksiin.

Vähiten tyytyväisiä elämäänsä ovat olleet 15-25-vuotiaat, tytöt, köyhät, korkeakouluopiskelijat, työttömät sekä yksin asuvat. Aineisto on kerätty viime vuoden alkusyksystä, jonka jälkeen tyytyväisyys on saattanut huonontua entisestään.

Samoihin aikoihin kuin aineistoa kerättiin, Suomea puhutti nuorten lisääntyneet väkivaltarikokset. Nuorten pahoinpitelyjä koskevien ilmoitusten määrä on lisääntynyt, ja teot ovat luonteeltaan yhä useammin raakoja. Se kertoo välinpitämättömyydestä ja arvostuksen puutteesta elämää kohtaan. Nuoret eivät voi hyvin.

Millaisen tulevaisuuden haluamme nuorille antaa? He käyvät läpi haurasta vaihetta, joka herkästi määrittelee elämän suunnan jopa useiksi vuosiksi. Väärille raiteille joutumista on vaikea korjata myöhemmin. Juuri siksi on keskeistä kiinnittää huomiota nuorten hyvinvointiin.

Nuorten tarve sosiaalisille suhteille on korostunut. He ovat psyykkisessä murroksessa, jonka tarkoituksena on irtaannuttaa heidät vanhemmistaan. Samalla ystävien merkitys nousee jopa perheen ohitse.

Annetaan nuorten olla nuoria: tapailla toisiaan, harrastaa, opiskella ja juhliakin. Ei kielletä heiltä ainutlaatuista elämänvaihetta, sillä se voi kostautua myöhemmin. Panostamalla nuorten hyvinvointiin nyt varmistamme, että heistä kasvaa terveitä ja tasapainoisia aikuisia, jotka haluavat pitää yhteiskunnastamme huolta.

Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu