Kotimaan matkailu ja yrittäjyys kunniaan

Joulun ja uuden vuoden jäljiltä mediat jankkaavat toistensa perään syntisestä Lapista, jonne ”vastuuttomat” ihmiset ovat tulleet lomailemaan koronasta huolimatta. Jopa HUS:in pomo joutui ryöpytyksen keskelle julkaistuaan itsestään kuvan Lapissa. Sosiaalisessa mediassa paheksutaan, miten yrittäjillä on otsaa tarjota palveluita koronan keskellä.

Miksi muiden ihmisten teoreettinen riskinotto tartunnalle saa toiset tolaltaan? Mielensä asiasta pahoittavat yleensä he, jotka ovat itse jääneet kotiin turvaan. Tilastojen valossa koronatartuntojen ilmaantuvuusluku Lapin sairaanhoitopiirissä on jopa laskenut. Myös valtakunnallisesti vuodeosastopaikkojen määrä on vähentynyt huomattavasti joulukuun loppupuolella.

Matkailijoista merkittävä osa suuntaa Lappiin nauttiakseen luonnosta. Hiihtoladut, laskettelurinteet ja pulkkamäet ovat avaria paikkoja, joissa tilaa riittää ja etäisyys kuuluu asiaan. Luminen maisema on monille ympäristö, jossa mieli ja sielu lepää. Ulkoilu, liikunta ja loman tuoma stressittömyys vaikuttavat suotuisasti vastustuskykyyn. Juuri nyt terveyteen kannattaakin panostaa.
Yrittäjien soimaaminen elinkeinon harjoittamisesta on sen sijaan käsittämätöntä. Tuskinpa kenenkään tarkoituksena on vaarantaa muita. Yrittäjien tavoitteena on ennen kaikkea tienata elantonsa itselleen ja perheilleen. Toimenkuvaan kuuluu yleensä myös runsaasti juoksevia kuluja, jotka on katettava tavalla tai toisella. Hanskojen heittäminen tiskiin määrittelemättömän pitkäksi ajaksi ei tällöin ole vaihtoehto.
On hyvä muistaa, että yritysten varassa pyörii suurelta osin julkinen talous, josta myös terveydenhuoltomenot katetaan. Juuri siksi suomalaisia yrityksiä kannattaa nyt tukea, ja parhaiten se onnistuu ostamalla heidän palvelujaan ja tuotteitaan.
Alisa Leppäkoski

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu