Lapsiperheet eivät ole tervetulleita Helsinkiin

Kokoomus, vihreät ja demarit osoittavat jälleen toiminnallaan, etteivät lapsiperheet ole tervetulleita Helsinkiin. Vain vuosi sitten samat puolueet lyhensivät kotihoidontuen Helsinki-lisän maksuaikaa vuodella, ja nyt jälleen leikkaavat pois viimeisenkin kokonaisen maksuvuoden. Ensi vuodesta lähtien helsinkiläiset perheet saavat kotihoidontuen kuntalisää vain alle 1-vuotiaista lapsista, eli ainoastaan kolmen kuukauden ajan. Perheiden tuloja leikkaus pienentää jopa 264 euroa kuukaudessa.

Koska leikkaus todennäköisesti kasvattaa Helsingissä kalliita päivähoitokustannuksia, säästöjä siltä on turha odottaa. Näin ollen päätös kertoo puhtaasti kotivanhemmuuden halveksinnasta. Tämän osoittaa myös kokoomuksen ryhmäjohtaja Daniel Sazonovin vähättelevä kommentti, että “mistään leikkavasta budjetista ei voi puhua”.

Koska suurin osa kotihoidontukea käyttävistä ovat äitejä, leikkaus lisää sukupuolten välisiä tuloeroja, tehden naisista yhä enemmän riippuvaisia puolison tuloista, ja näin ollen altistaen heitä taloudelliselle lähisuhdeväkivallalle. Samaan aikaan niin vihreät, demarit kuin kokoomus ovat paradoksaalisesti pyrkineet profiloitumaan lapsiperheköyhyyden vastustajiksi, sekä tasa-arvon ja jopa feminismin edistäjiksi. Teot kuitenkin puhuvat puolestaan – tilanteessa, jossa naiset todella tarvitsevat taloudellista tukea Suomen kalliimmassa kaupungissa, heidät jätetään kituuttamaan jopa alle 450 euron kuukausituloilla.

Nämä ovat niitä arvovalintoja. Ainoa johdonmukaisesti perheiden, duunareiden ja yrittäjien etua ajava puolue on perussuomalaiset.
0
Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu