Liikkumisrajoitukset kiteytettyinä

Hallituksen esittelemät liikkumisrajoitukset ovat herättäneet runsaasti hämmennystä ihmisten keskuudessa. Melkoinen sotkuhan sieltä löytyikin. Kävin läpi hallituksen esityksen ja prosessoin sen ymmärrettävään muotoon. Olkaa hyvät!

  1. Saako mökille mennä?

Ei, ellet ole siinä määrin rikas, että omistat kyseisen mökin. Varakkaat ihmiset eivät levitä koronaa omistamissaan mökeissään. Köyhälistön viikonlopun vuokramökeissä korona voi levitä.

  1. Saako mennä kauppaan hypistelemään turhaa tilpehööriä?

Mikäli tarkoituksena on alun alkaenkin hypistellä koriste-esineitä, sinun on syytä pysyä kotona ja hävetä sakon uhalla vastuuttomia mielitekojasi. Vaihtoehtoisesti voit kuitenkin mennä kauppaan hankkimaan mitä tahansa, kunhan ostat samalla myös jotakin syötävää, kuten tikkarin. Se on ihan ok.

  1. Saako seurustelukumppania tavata?

Kyllä, jos suhteenne on vakiintunut. Älä kuitenkaan murehdi, mikäli et tiedä, milloin suhdetta voi sanoa vakiintuneeksi: sitä ei tiedä edes hallitus. Viime kädessä suhteen vakiintuneisuutta voi mittailla rakkaan kanssa romanttisesti vaikka käräjillä!

  1. Saako sukulaisia tavata?

Ei, ellet ole viemässä omia lapsiasi heille hoitoon. Miksi muuten haluaisit edes tavata sukulaisiasi?

  1. Saako Alkoon mennä?

Ilman muuta. Alkoholin tiedetään tappavan pöpöjä ja turruttavan hallituksen aikaansaamaa ketutusta. Kyseessä on välttämätön elintarvike, jonka saatavuutta ei ole syytä rajoittaa.

Nämä ohjeet kun muistaa, niin elämä perusoikeuksia rajoittavassa yhteiskunnassamme on himpun verran helpompaa!

+7
Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu