Maskisuositus alakoululaisille – suojelua vai sadismia?

Osa Suomen kunnista on hiljattain ottanut käyttöön maskisuosituksen alakoululaisille lapsille. Esimerkiksi Lappeenrannassa ja Turussa maskia käytetään jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. Myös pk-seudun koronakoordinaatioryhmä on aikeissaan käsitellä pikkulasten maskisuositusta lähipäivinä. Mikä ajaa kunnat lasten hyvinvointia laiminlyövään päätökseen, jonka hyödyistä ei ole uskottavaa näyttöä?

Vuoden alussa THL laski maskisuositusikärajaa 12 ikävuoteen. Muutoksen myötä kuudesluokkalaiset lapset joutuivat totuttelemaan maskin käyttöön. Seuraukset olivat kaikkea muuta kuin terveyttä kohentavia: maskin kanssa lapset hengästyivät helpommin, kokivat hengittämisen vaikeammaksi ja valittivat päänsärkyä sekä suun kuivumista. Myös opettajat huomasivat kielten opetuksen vaikeutuneen, sillä maski peittää suun liikkeet ja ilmeet, joilla on korvaamaton merkitys oppimisen kannalta.

THL on linjannut, ettei maskien käyttö sovellu pikkulapsille. Miksi ihmeessä tämän maskiteatterin annetaan kuitenkin jatkua ja laajentua koskemaan aina vain nuorempia lapsia? Eikö aikuisina ihmisinä meidän tärkein tehtävä ole suojella pieniä, jotka eivät vielä itse kykene puolustamaan omia oikeuksiaan?

+4
Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu