Mihin lapsia koskeva rokotussuositus perustuu?

THL suosittelee 5-11-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville lapsille koronarokotetta. Rokotetta suositellaan myös niille lapsille, joiden lähipiiriin kuuluu immuunipuutteisia henkilöitä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi suosituksensa eilen.

Aivan kaikkia lapsia suositus ei siis vielä koske, vaikka tämä lienee vain väliaikaista. Rokotteen turvallisuudesta kyseisessä ikäryhmässä kerätään vielä lisätietoa sitä varten. Sen sijaan jo valmiiksi sairaat lapset sekä sairaiden läheisten lapset suositellaan altistettaviksi rokotteen haittavaikutuksille. Lääketeollisuus kaipaa koekaniineja, ja hysteeristen vanhempien lapset ovat tähän otollinen ryhmä.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek myöntää, että etenkin pienet lapset sairastavat koronan hyvin lieväoireisina, ja vakavat taudinkuvat ovat erittäin harvinaisia. Lasten joukossa koronakuolemia ei ole Suomessa lainkaan. Lasten rokottamisen ei myöskään arvella vaikuttavan merkittävästi epidemian kulkuun.

Sen sijaan lasten rokottamista perustellaan heidän aiheuttamalla tartuntariskillä muita kohtaan. Ilmeisesti ”muilla” tarkoitetaan lasten rokottautuneita läheisiä, joiden rokotesuoja tuntuu jäävän luultua heikommaksi kerta toisensa jälkeen.

Maailma on kääntynyt nurinkuriseksi. Yhteiskunnassa, jossa kukaan ei ole vastuussa edes omasta terveydestä, lapset laitetaan kantamaan vastuu läheistensä terveydestä – tai tarkemmin ottaen turvallisuuden tunteesta.

Vielä kesäkuussa THL arvioi, että laumasuojan kriittiseksi rajaksi edellytetään 70% rokotekattavuus. Nyt, kun kahdesti rokotettujen osuus yli 12-vuotiaiden joukossa on liki 82%, tartuntakäyrä huitelee ennennäkemättömissä lukemissa.

Rokote ei siis näytä toimivan niin hyvin, kuin meille on uskoteltu. Tästä huolimatta ratkaisuksi tarjotaan sitä samaa, mikä ei toiminut ensimmäisellä eikä toisella yrittämällä. Joku voisi kutsua tällaista toimintatapaa idiotismiksi.

Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki

Olen perussuomalainen neljän lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Koulutukseltani olen kätilö ja sairaanhoitaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu