Uusi maahantulomalli tappaa turismin Suomesta

Hallitus on julkaissut tuoreen maahantulomallin, joka älyttömyydessään tuhoaa Suomen matkailualan. Malli on huomattavasti ankarampi kuin muualla EU-maissa, minkä seurauksena Suomen houkuttavuus turismin kohteena kärsii.

Uudessa maahantulomallissa Suomeen saapuvilta edellytetään ensin todistusta puolen vuoden sisään sairastetusta koronainfektiosta, koronarokotesarjasta, tai ennen Suomeen saapumista tehdystä negatiivisesta testituloksesta. Kuitenkaan negatiivinen testitulos ei täällä riitä, vaan henkilö on velvollinen hankkiutumaan uuteen testiin 72-120 tunnin kuluessa Suomeen saapumisestaan. Jos näin ei toimi, saa kärsiä rikosoikeudellisista seuraamuksista.

Malli ei erittele maahantulokriteerejä lähtömaan riskiluokituksen perusteella, eli toisin sanoen maahantulijat joutuvat kulkemaan hullunmyllyn läpi, vaikka tulisivat tautitilanteen kannalta rauhallisemmasta maasta. Kriteerit koskisivat kaikkia yli 13-vuotiaita matkustajia, mikä myöskin aiheuttaa ristiriitaa: EU:ssa ei ole vielä hyväksytty koronarokotuksia alle 16-vuotiaille, eli heillä ei voisi olla rokotesarjaa otettuna.

Käsittämätöntä on myös se, että malli on määritelty olemaan voimassa ensi vuoden kesään saakka. Se on jo valmiiksi runnellun matkailualan olemassaolon kannalta pitkä ajanjakso, joka ei huomioi maailmalla tapahtuvat muutokset tautitilanteen kannalta.

Tuskinpa monikaan haluaa matkustaa Suomeen, jos riskinä on karanteeni tai rikosoikeudelliset seuraamukset, kun muualla Euroopassa pääsee vähemmällä. Hallitukselle näyttää sattuneen sekaannus: Suomen vetovoimaisuutta ja työllisyysastetta piti lisätä, eikä vähentää.

0
Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu