Ylpeys lähti, ja niin myös rahat

Yle selvitti, mitä seuraisi siitä, jos EU:n elvytyspaketti hylättäisiin jossakin jäsenmaassa, kuten Suomessa. Eu:n neuvoston oikeuspalvelun johtava virkamies vastasi, että siitä seuraisi ennennäkemätön mainehaitta sekä poliittinen paine kyseiselle jäsenmaalle. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa jäsenmaan vaikutusmahdollisuuksien pienentymistä jopa useiksi vuosiksi Euroopan unionissa.

Paradoksaalista on se, että Euroopan unionin jäsenyys jo itsessään merkitsee Suomen vaikutusmahdollisuuksien kaventumista maan sisäisissä asioissa. Meitä ohjataan Brysselistä käsin, ja mikäli päätökset eivät ole kannaltamme suotuisia, muutoksesta on turha haikailla.

Elpymispaketti on tästä jälleen yksi esimerkki: suomalaisten selkänahasta revitään rahat huonosti taloutensa hoitaneiden EU-maiden kassaan. Todellista valinnanvapautta tuskin on, tai ainakin edustajaltamme Sanna Marinilta puuttui pokka sellaisen esittämiseen. Mikäli kansanedustajamme eivät kuitenkaan sovittua elpymispakettia hyväksy, joudumme kostoksi tikunnokkaan. ”Sitten me emme leiki teidän kanssanne”, sanoo Euroopan unioni meille.

Pelko ulkopuolelle joutumisesta on kova paikka, ja se saanee Suomen hyväksymään häntä koipien välissä itselleen epäedukkaan yhteisvelan. Sama kuvio tulee kuitenkin toistumaan aina vain uudelleen yhä suuremmissa mittakaavoissa. Arvostusta EU:lta on turha odottaa niin pitkään, kun omanarvontunne puuttuu Suomelta kokonaan.

+9
Alisa Leppäkoski
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen perussuomalainen kunnallisvaaliehdokas ja kolmen lapsen äiti Helsingistä. Perinteiset arvot ovat lähellä sydäntäni. Opiskelen sairaanhoitajaksi sekä kätilöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu