Trump voittanee – odotetusti

Riippuu tietenkin mitä on odottanut. Ennen koronaa näytti mielestäni varsin selvältä, että Trump tulee jatkamaan presidenttinä. Voi olla että Trump voittaa koronastakin huolimatta. Oletan hänen voittavan kuten oletin ennenkin. Hieman gallupit, mm. https://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/

pistivät epäilemään omaa järkeä, koska miten Trump voisi voittaa, kun joidenkin mukaan Biden johtaa kokonaiskuvassa yli 10%. Ja jos niin olisi, niin Trump ei voisi pärjätä, vaikka kuinka asiat menevät osavaltiokohtaisesti.

Ainahan, alusta asti, Trumpille povattiin tuhoa. Kuka vielä muistaa normaaleja kommentteja/uutisointeja kuten ”Trump ei kestä 6kk presidenttinä” ja ”Trump erotetaan Venäjä-vaikutusten/whatever-more takia aivan kohta”? Puhumattakaan loputtomista Trumpia vähättelevistä arvioista ennen valintaansa.. Saska Saarikosken twiitti ehkä osoitti asian suomalaisittain parhaiten:

 

Saarikosken kunniaksi on, ettei ole poistanut twiittiään, kuten moni heikompi ihminen olisi voinut tehdä.

Loputtomiin Trump-vastaisia juttuja hölmöistäkin/vääristelevistä syistä, vaikka miestä voisi kritisoida ihan aidoistakin epäkohdista. Ei mikään noista aikaisemmista ennusteista toteutunut, vaikka Puheenvuorossakin monet jaksoivat samoja höpsöyksiä rummuttaa. Typerät ja – usein tahallisesti – vääristelevät arviot ja jopa v@ttuilut luultavasti vain kääntyvät itseään vastaan lopulta. Sorry siitä, mutta ei pidä olla tyhmä – tai lähinnä omaa tyhmyyttään voi itse kukin edes kokeilla lieventää ajan kanssa ja aina, kun oppii jotain uutta.

*****

Kyseessähän näissä vaaleissa on lähinnä kahden huonon ehdokkaan välinen valinta USAn äänestäjille. Mikäli Trump pärjää, kuten luultavasti pärjää – varsin hyvin mm. vastaan lähes koko ”valtamediaa” –  niin jälkikäteen voisi kuvitella, että monella on peiliin katsomisen paikka. Eihän mm. ”valtamedian” pitäisi ainakaan tahallaan vääristellä asioita – näin uskon ja monet muutkin haluavat uskoa.

Luultavasti taaskaan juuri kukaan ei halua oppia mistään ja/tai vetävät aivan älyttömiä tulkintoja. En odota suuria.

Pessimistikin pettyy joskus, mutta onneksi harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu