Koronarokete ei ole mielipideasia

Hoitoalan ammattilaisena suosittelen ottamaan tutkittuun tietoon perustuvan koronarokotteen, koska se on välttämätöntä, vastuuta itsestä ja muista ihmisistä.

Suomalainen terveydenhoito perustuu parhaaseen mahdolliseen käytössä olevaan tutkittuun tietoon, jossa asiantuntijoina ovat varmasti yhteiskuntamme parhaat voimat tekemässä meidän kaikkien parhaaksi käytössä olevan tiedon pohjalta parhaita mahdollisia päätöksiä.

Jokainen meistä tietää, että kansallinen rokotusohjelma jo useiden sukupolvien ajan on pitänyt huolta siitä, että rokotukset ovat olleet hyötysuhteella mitattuna tehokkaimpia keinoja terveydenhuollon työkalupakissa.

Vaihtoehtona näyttää olevan poliittisestikin trumppilainen valetieto, jota kaiken maailman huru-ukot ja akat levittävät.

Näiden jälkiä veronmaksajien kustantama terveydenhuolto joutuu lopulta maksamaan.

Koronarokote ei ole mielipideasia, vaan vastuuta itsestä ja lähimmäisistämme. Se on yhteisvastuuta, jota jälleen tarvitaan, kun isänmaan kestävyyttä koetellaan.

Kyllä me kestetään. Taipuu, mutta ei katkea.

+6
AlpiRipatti
Keskusta Mäntyharju
Ehdolla aluevaaleissa

Olen perheenisä ja Keskusta-aktiivi Mäntyharjusta. Maaseutu ja sen mahdollisuudet ovat intohimoni. Hoitaessani pientilan eläimiä, rakentaessa ja traktorin hytissä elämäni hymyilee. Hoitajana hoitotyön ja hoitajien arvostuksen lisääminen on minulle sydämen asia. Työssäni ihmisten kuuntelijana ja vierellä kulkijana olen erityisesti oppinut arvostamaan välittämistä ja huolenpitoa lähimmäisestä. Mottoni on ”huominen on uusi mahdollisuus”. Tärkein elämänvoimani ja tukisatama on perheeni. Rakkaus on se lähde, josta pulppuaa voimani arjessa jaksamiselle. Arjessa jaksamista tukevat harrastukseni; pianon- ja kitaran soitto, lukeminen, pelto-metsätyöt ja nikkarointi.
Yhteiskunnallinen toimintani ja ajatteluni pohjautuvat ihmisyyden ja sen kehitystarpeen kunnioitukselle, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja heikomman puolustamiselle sekä yhteisvastuulle kohtuullisuus huomioiden. Ihmisyydellä tarkoitan vastuuta lähimmäisestä, ihmisten keskinäistä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, toisten tapojen, arvojen ja hengellisen vakaumuksen kunnioittamista ja suvaitsemista sekä vaatimusta yhteiskunnan ehdottomasta oikeudenmukaisuudesta.
Haluan korostaa jokaisen ihmisarvon tunnustavaa, ihmisten erilaisuuden hyväksyvää ja ihmisten yhteistyötä vaalivaa moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta.
Minua kiehtoo myös hajautettu yhteiskunta ja elämän yksinkertaisuus ilman suuruuden ihannointia, joka huomioi kestävän luontosuhteen. Se, että ihmisen lähiympäristö voisi luoda edellytykset yksilön hyvinvoinnille ilman jatkuvaa tuottavuuden kasvua ja tehostamista. Pikemmin arvostan ihmisen henkisen kasvun merkitystä.
Ihmisyyden ytimeen kuuluu kyky tehdä eettisesti harkittuja valintoja – hyvä ohje on: tee toiselle niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän, jos olisit hänen asemassaan.
Suomessa puhutaan mahdollisuuksien tasa-arvosta – yhteiskunnan sivistyksen tasoa mitataan sillä, kuinka se huolehtii vähäosaisista. Julkisen vallan pitää tukea heikompia ja taata kansalaisten oikeuksien toteutuminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu