Närpiön tomaatinpoimijat paljastavat populistien maaseudun sumutuksen

Kohti vaaleja mentäessä onneksi jo tässä vaiheessa sumutuksen savuverhon takaa paljastuu populismin kaksinaamaisuus, kun perussuomalaiset haukkuvat Närpiön työperäisen maahanmuuton, vaikka kotouttaminen toimii ja maahanmuuttajat työllistyvät. Kokemusta Närpiössä on jo useammalta vuosikymmeneltä.

Keskipohjanmaa kirjoittaa 20.12.2020 otsikolla Närpiö elää muuttajista. Myös Yle kirjoittaa 15.12.2020, miten perussuomalaiset nostavat tikun nokkaan ulkomailta tulleet tomaatinpoimijat. Myös Maaseudun Tulevaisuus kirjoittaa 15.12.2020 Närpiön menestyksestä, jossa korostuu työperäinen maahanmuutto.

Närpiön kasvihuoneyrittäjät ovat ihmeissään Halla-ahon näkemyksistä työperäisistä maahanmuuttajista, jotka ovat Närpiön maaseudun kasvihuoneyrittäjille elinehto.

Halla-ahon perussuomalaiset ovat paljastaneet todellisen jyrkkyytensä myös työperäiseen maahanmuuttoon. Persujen suhde maahanmuuttoon näyttää olevan kielteinen riippumatta millaisesta maahanmuutosta on kyse. Siis päinvastaisesti, mitä persujen populismi antaa ymmärtää.

Halla-aholle voi ihan aiheellisesti esittää tällaisen hölyn pölyn jälkeen ihan yhtä järkevän kysymyksen, että kuinka monta prosenttia hänen puolueensa kannattajista on toimeentulotuen saajia?

Maaseutu on mahdollisuus, joka tarvitsee Närpiön kaltaista työperäistä maahanmuuttoa, jossa kotouttaminen toimii ja maahanmuuttajat työllistyvät. Tämä jos mikä lisää Isänmaamme työllisyyttä ja kasvua.

Kyse on ennen kaikkea siitä, miten suhtaudumme trumppilaisuuden höpöilyyn ihmisyyden murskajaisissa. Kyse on lähestyvissä kuntavaaleissa ei enempää eikä vähempää kuin- kyllä, arvo-ja linja vaalista.

AlpiRipatti

Olen perheenisä ja Keskusta-aktiivi Mäntyharjusta. Maaseutu ja sen mahdollisuudet ovat intohimoni. Hoitaessani pientilan eläimiä, rakentaessa ja traktorin hytissä elämäni hymyilee. Hoitajana hoitotyön ja hoitajien arvostuksen lisääminen on minulle sydämen asia. Työssäni ihmisten kuuntelijana ja vierellä kulkijana olen erityisesti oppinut arvostamaan välittämistä ja huolenpitoa lähimmäisestä. Mottoni on ”huominen on uusi mahdollisuus”. Tärkein elämänvoimani ja tukisatama on perheeni. Rakkaus on se lähde, josta pulppuaa voimani arjessa jaksamiselle. Arjessa jaksamista tukevat harrastukseni; pianon- ja kitaran soitto, lukeminen, pelto-metsätyöt ja nikkarointi. Yhteiskunnallinen toimintani ja ajatteluni pohjautuvat ihmisyyden ja sen kehitystarpeen kunnioitukselle, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja heikomman puolustamiselle sekä yhteisvastuulle kohtuullisuus huomioiden. Ihmisyydellä tarkoitan vastuuta lähimmäisestä, ihmisten keskinäistä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, toisten tapojen, arvojen ja hengellisen vakaumuksen kunnioittamista ja suvaitsemista sekä vaatimusta yhteiskunnan ehdottomasta oikeudenmukaisuudesta. Haluan korostaa jokaisen ihmisarvon tunnustavaa, ihmisten erilaisuuden hyväksyvää ja ihmisten yhteistyötä vaalivaa moniarvoisuutta ja suvaitsevaisuutta. Minua kiehtoo myös hajautettu yhteiskunta ja elämän yksinkertaisuus ilman suuruuden ihannointia, joka huomioi kestävän luontosuhteen. Se, että ihmisen lähiympäristö voisi luoda edellytykset yksilön hyvinvoinnille ilman jatkuvaa tuottavuuden kasvua ja tehostamista. Pikemmin arvostan ihmisen henkisen kasvun merkitystä. Ihmisyyden ytimeen kuuluu kyky tehdä eettisesti harkittuja valintoja – hyvä ohje on: tee toiselle niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän, jos olisit hänen asemassaan. Suomessa puhutaan mahdollisuuksien tasa-arvosta – yhteiskunnan sivistyksen tasoa mitataan sillä, kuinka se huolehtii vähäosaisista. Julkisen vallan pitää tukea heikompia ja taata kansalaisten oikeuksien toteutuminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu