Odottamattoman nostalgian syövereissä

https://www.tiktok.com/@understand.africa/video/7026089779733351685?is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=7003349268702758405

Aivan upeata. Somalia ennen sisällissodan aiheuttamaa kaaosta! Oikealla musiikilla on suuri vaikutus. Tämä tekijä valitsi kyllä loistavan musiikin! Joka kerta pidättelen kyyneleitä. En ymmärrä. En elänyt tuohon aikaan, mutta tuo ylläoleva tiktok video ja tuo musiikki saa kyllä tunteet valloilleen. Siis miten upea Mogadishu oli ja sen aikaisen valtion virallinen lentokone, jota ei enää ole olemassa. Armeija ja laivasto. Sen aikaiset autot ja moottoripyörät. Somalia oli länsimaiden turistien suosittu lomakohde. Se on tunnettu pisimmästä rannikosta Afrikassa. Siis ei voi muuta kun pidätellä kyyneleitä joka kerta kun katsoo. Nostalginen video. Kiitollinen henkilölle, joka kasasi ja teki tämän videon! Miksei lapsuudessa näytetty noita videoita? Tämä tunne aalto kumpuaa nälkä hyväntekeväisyys traumasta lapsuudessa ja teini-iässä. Kyllä se vaikuttaa, kun näkee oman maan ja muun Afrikan nälkäänäkevistä lapsista ja sotien runtelemat maat. Koulussa lapset nauroivat meille ja tunne aliarvostuksesta ja alitajuisella tasolla kuulumattomuudesta oli vahva. Emme halunneet, että meidät leimataan samaan laatikkoon kun uutisissa näkyvistä lapsista. Kyllä se jätti omanlaisensa jäljen. Jos taas kurjuus mainosten ohella olisi näytetty videoita esim. Somaliasta ennen sotia niin se olisi luonut vahvempaa arvostusta entiseen kotimaahan. Totta kai vanhemmat hokivat että Somalia oli vauras maa. Emme kuitenkaan nähneet todisteita (video materiaaleja) niin oli pakko kyseenalaistaa. Olisimme voineet näyttää miten rikas kotimaa ja Afrikka olivat! Onhan se myös mielenkiintoista, miten koulussa ei opetettu Afrikan historiaa.

Jos minä pidättelen kyyneleitä kun katson tiktok videon, niin tämä menee kiellettyjen listalle vanhemmille ja heidän sukupolvelleen. Heissä varmasti aiheuttaisi traumoja, nostalgiaa, kaipuuta ja surua. Eläköön sen aikainen Somalia!

Tuossa tilissä on muita mielenkiintoisia videoita Afrikasta.

Part 2 tulossa.

 

+5
amalyosman

Innovaatio, elämän mysteerit ja ripaus filosofiaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu