Venuksen lapsi

Venuksen kulku jäi näkemättä paksun aamusumun  takia. Joka tapauksessa se oli varsin harvinainen ilmiö, joka tuli kuin syntymäpäivälahja taivaalta.

Sanotaan, että naiset tulevat Venuksesta ja miehet jostain muualta. En usko siihen soopaan, mutta jos on niin, että koska naiset tulevat Venuksesta, he ovat herkkiä ja suhtautuvat asioihin tunteilla, en pane sitä pahaksi ja voin hyvin olla vaikkapa Venuksen tytär. Tässä maailmassa tarvitaan enemmän tunteita arkielämässä ja myös päätöksenteossa.

Tunteita saa näyttää, halauksia ja hymyjä ei pidä säästää erityisesti lasten ja nuorten suhteen. Itkevä lapsi, iso tai pieni, ilmaisee tunteita, ja lapsille pitää näyttää tunteita rauhoittamalla ja antamalle hänelle tilaisuuksia itkeä. Naurava ja jopa huutava lapsi ja nuori saisi vapaasti näin tehdä. Mitä jos perheet menisivät metsään ihan muuten vain huutamaan, halaamaan puita, halaamaan toisiaan ja tuulettamaan?

Päätöksenteossa, vaikka järjen käyttö ja numerot ovat tärkeitä, varsinkin eurot, on jo nähty mitä tapahtuu, kun eurojen säästämisessä lasten ja nuorten ennaltaehkäisevä työ vaipuu kehitysmaiden tasolle. Euroja menee nyt enemmän ongelmien ratkaisemisessa ja myös lapset ja nuoret joutuvat maksamaan itse aikuisten toilailuista.

Miten olisi, jos päättäjät miettisivat myös asioita, vakaviakin myös ja enemmän tunteilla, ottaen huomioon kuntalaisten tunteet. Ai niin, se on populismia. Ollaan siis hyviä ja tunteikkaita populisteja edes lastemme takia.

Venus kulki jo ohi ja aurinko paistaa taas ilman tuota isoa pilkkua. Toisin on joidenkin lasten ja nuorten elämässä. Eivät ne elämän mustat pilkut tai aukot noin vain lähde kun ne on tulleet. Niiden tuloa pitää vain ehkäistä.

<3

Espanjaksi: Descubriendo Suomi

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu