Espanjassa äänestetään parlamenttivaaleissa, ja Boliviassa on tulossa uudet presidenttivaalit

Espanjassa 37 miljoonaa äänioikeutettua saa äänestää tämän päivän parlamenttivaaleissa. Tuoreen tiedon mukaan äänestysaktiivisuus on laskenut vuoden 2011 parlamenttivaalien tasolle. Edellisissä vaaleissa, 8 kuukautta sitten, äänestysaktiivisuus oli noussut.

Ylen kirjeenvaihtaja Espanjassa, Maija Salmi, kertoi hetki sitten Twitterissä, että moni espanjalainen on menettänyt luottamuksensa päättäjiin. On selvää, että jos poliitikot eivät pysty muodostamaan hallitusta ja Katalonian kriisi syvenee ilman selkeää ratkaisua, usko poliitikkoihin tulee laskemaan. Monesta kansalaisesta tuntuu siltä, että heidän äänensä on mennyt hukkaan edellisissä vaaleissa. Myös toistuvat korruptioskandaalit ovat vähentäneet luottamusta poliitikkoihin ja puolueisiin. Vox ei ole puhdas korruptioepäilyksistä.

Tämän päivän vaalissa jännitetään etenkin sitä, mille puolueelle Ciudadanoksen äänet tulevat valumaan. Saavatko oikeistolaiset Kansanpouolue ja Vox kasvatettua mandaattiaan? Lähtevätkö äärioikeistolaisen Voxin machismia ja vähemmistövastaista politiikkaa vastustavat kansalaiset uurnille äänestämään sosialisteja ja vasemmistolaista Podemosta? Kääntyykö Espanja oikealle vai vasemmalle?

 

Boliviassa on tulossa uudet presidenttivaalit

Bolivian pääkapupungin nimi on Rauha, mutta siellä on ollut viime päivinä levotonta. Boliviassa on jo useita päiviä ollut mielenosoituksia Evo Moralesin hallinnon vaalivilppiepäilyksen takia.

Muutama tunti sitten Evo Morales ilmoitti, että Boliviassa järjestetään uudet presidenttivaalit. Morales ilmoitti myös, että vaalilautakunta uusitaan. Toivoa sopii, että uusi vaalilautakunta olisi täysin itsenäinen Moralesin hallinnon ohjauksesta, tai muuten vaalien jälkeen tullaan olemaan vain samassa tilanteessa kuin nyt. Vielä eilen Morales vannoi, ettei uusia vaaleja järjestetä, mutta Amerikan valtioiden järjestön raportti ja kehotus taisi olla sen verran vahva, että Morales joutui taipumaan.

Maija Salmen kirjoitus espanjalaisnuorten ääniaktiivisuudesta Ylen sivuilla.

 

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu